Naštvaná Zawadská! Opravdu neuvěříte, za kolik dabovala zahraniční trháky!

 Celebrity 
18. května 2016 04:53 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Valérie Zawadská přestala dělat dabing, protože měla méně, než metař nebo popelář! Profimedia
Valérie Zawadská je jedna z českých hereček a fenomenálních dabérek, které dojely na to, že řekly svůj názor. Když před časem nastala stávka dabérů, protože je prý soukromá studia dřela z kůže, už si moc neškrtla. Zawadská je prý naštvaná na to, že dabing dělala za daleko méně, než má třeba metař nebo popelář.

Dabing je umění, je to profese velmi těžká a náročná, ale přesto si Valérie Zawadská prý podle své účetní nevydělala za jeden díl po odečtení nákladů ani 20 korun. Je to vůbec možné?

"Je to možné! Protože za hodinu v dabingu máme tak 1000 korun až 1500. Někteří ale i méně a je to ostuda. Valérii se vůbec nedivím, že s tím sekla, ale mě to zatím živí a relativně dobře, takže já se toho zatím nevzdám," svěřila se VIPstory.cz jiná česká herečka, která je v dabingu jako doma a má prý štěstí na producenty, kteří ji nejen obsazují, ale i slušně platí.

Dnes je prý za hodinu schopná namluvit i 14 dílů seriálu, ale jen proto, že dabing se dnes dělá úplně jinak, než třeba před 20 lety. Točí se jen takzvané smyčky, čili úseky, které má herec namlouvat. Ve studiu je sám a v podstatě namlouvá jen úseky. Často vlastně nezná pointu příběhu.

"Po těch 25 letech nás studia začala platit od hodiny, a protože jsem dobrá, rychlá a kvalitní, tak jsem na tom byla finančně hodně bitá," říká Zawadská a není sama.

Dabing jí chybí, ale když si prý uvědomí, kolik času, úsilí a námahy to zabere a kolik je z toho na konci peněz, tak to prý raději oželí.

Čas od času prý něco natočí, třeba komentáře k dokumentům, které jsou relativně slušně placené. Co ji ale mrzí nejvíce je, že mladá dabérka, která zrovna začíná má za jednu roli stejný honorář, jako ona. Což je podle Zawadské i některých dalších podobné, jako kdyby lékař s pětadvacetiletou praxí v nemocnici a na sálech měl stejný plat jako začínající medik bez atestace. Jenže český šoubyznys je zkrátka krutý.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?