Dáša Havlová šokuje! Píše knihu o manželovi! Co na koho práskne?

 Celebrity 
10. března 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dagmar Havlová si myslí, že uzrál ten správný čas, aby napsala knihu!  Facebook D. Havlové
Zřejmě na velký literární trhák by se měli připravit všichni milovníci literatury! Bývalá první dáma Dagmar Havlová se chystá na spisovatelskou dráhu. Hodlá napsat knihu o svém zesnulém manželovi, bývalém prezidentovi Václavu Havlovi.

Havlová zřejmě zabrnkala na strunu předních českých i zahraničních nakladatelů a ti se o dílo jen perou. A Havlová na něm může trhnout pořádný balík. Lze předpokládat, že kniha bude bestsellerem.

Bývalá první dáma chce přinést svědectví o soužití s exprezidentem, o tom, jak to mezi nimi bylo, jaký on byl, ale i o jeho posledních dnech. A také o úmrtí na chalupě na Hrádečku.

Chybět nebude zřejmě i velmi osobní zpověď o skonu a následných dnech Václava Havla. Například v souvislosti s úmrtím architekta Bořka Šípka, rodinného přítele, Dagmar Havlová pro Českou televizi poměrně otevřeně uvedla detaily, z kterých tak trochu běhá mráz po zádech, ale na druhou stranu jsou hodně niterné.

„Když Václav umřel, o půl desáté ráno, nechtěla jsem, aby se dostal do těch lednic nebo mrazáku. Napadlo mě, že v pražském kostele sv. Anny je stále zima. Volala jsem Bořkovi, zda by to tam nevyzdobil, aby to tam udělal snesitelnější. Jenže byl někde na cestách… On ale přijel a úplně bez řečí, beze slova, všechno vyzdobil,“ řekla Havlová.

Havlová jistě přidá i zážitky z cest, z těžkých Havlových operací, včetně té v Insbrucku, o jeho vztahu k lidem. Možná že by se i někteří nepřátelé Václava Havla měli začít bát. Vzpomínky s fotografiemi by v podobě knihy měly vyjít letos na podzim. Právě v tomto období by Havel oslavil nedožité 80. narozeniny.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít