Rok od smrti Petra Hapky. O čem teď promluvila jeho dcera?

 Celebrity 
25. listopadu 2015 03:02 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Petr Hapka odešel před rokem, jeho dcera Petra na něj s láskou vzpomíná denně, dnes ale obzvlášť! Profimedia
Dnes je to přesně rok, co do hudebního nebe odešel jeden z nejgeniálnějších českých skladatelů Petr Hapka. Několik let bojoval s Alzheimerovou nemocí, ale nakonec zemřel na selhání organismu. Hapka trpěl onemocněním mozku déle, než veřejnost tušila. Teď jeho dcera, zpěvačka Petra Hapková promluvila.

Hapka byl dceři ještě na svatbě, to už byl na tom špatně, přesto se pak jeho stav zlepšil. Poslední týdny trávil upoután na lůžko. Jeho nejmilejší byli s ním do poslední chvíle. Jak se ale nemoc začala projevovat, prozradila dcera, která se poslední roky o otce spolu s jeho bývalou přítelkyní Olgou a pečovatelkou starala.

"My jsme to tenkrát nevěděli. On jel třeba koupil žárovky a přivezl jich dvě stě. Nebo šel koupit toaletní papír a přinesl desítky balíků. Smáli jsme se tomu, ale pak nám postupně začalo docházet, co se děje. Ze začátku to šlo dobře ukočírovat, aniž by si toho někdo všiml. Vždy jsme byli někdo z nás u něj, když si chtěl třeba podat skleničku a vzal si vázu," vyjmenovala příklady Hapková, která právě dnes více než kdy jindy na tatínka vzpomíná.

Byl pro ní vzorem, parťákem, kamarádem, učitelem. Zpívat ji viděl na pódiu jen asi dva roky před smrtí.S jeho nemocí se ona i rodina naučili žít a přáli si, aby odešel mezi svými, ne anonymně v nemocnici. To mu také splnili.

S nemocí související příhody nebyly jen smutné, ale i vtipné. "Jeli jsme například na festival do Varů, nabalili jsme několik kufrů oblečení a těšili se na filmy i párty, a když jsme tam přijeli, šli se projít po kolonádě a pak ubytovat, tak nám řekli, že jsme tam o zhruba týden dříve," usmívá se dnes Hapková.

Na dnešním velkolepém koncertě v O2 aréně ale bude chybět. Nebyla přizvána, aby účinkovala na pódiu. Pořadatel Michal Horáček to prý vysvětlil tím, že na pódiu vystoupí jen ti, kteří s Petrem Hapkou spolupracovali a účinkovali...

Petra Hapková to ale neřeší. Vystupuje v Praze i po celé republice se svým recitálem Život na baru a ve svém repertoáru má nejenom své písničky, ale i ty od táty. Ty také budou součást její nové desky, kterou plánuje vydat začátkem příštího roku. Už teď na ní pracuje.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47