ŠOK! Nejslavnější český herec hraje v 90 tenis!

 Celebrity 
26. dubna 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Chceš-li pistolníkem býti, musíš Kolaloku píti... heslo ze slavného Limonádového Joa Profimedia
Hlavní představitel jedné z nejslavnějších českých komedií, Karel Fiala se letos dožívá devadesáti let. A to v obdivuhodné fyzické vitalitě a kondici. Tu se herec snaží udržovat převážně tenisem. Neuvěřitelné!

Karel Fiala se stal navždy mužem jedné role, ale za to opravdu nesmrtelné. Původně si režisér Oldřich Lipský vyhlédl na roli Limonádového Joa Jiřího Kodeta, ale jeho maminka Jiřina Steimarová na místo svého syna, doporučila mladíka z Karlínského divadla. Operetní zpěvák tak díky náhodě získal roli, která ho nadosmrti proslavila. I přesto, že se v divadle živil zpěvem, překvapivě přistoupil na to, že ve filmu Limonádový Joe aneb Koňská opera bude pouze hrát. Zpěv přenechal tehdy teprve začínajícímu Karlu Gottovi.

Slibně nastartovanou kariéru ale Karel Fiala nerozvinul. Ve filmu se objevoval se pouze výjimečně a v opět jen v malých úlohách. Fiala dlouhá léta vystupoval v Hudebním divadle v Karlíně v operetách Rosemarie, My Fair Lady nebo Veselá vdova. V Karlíně se herce ujal legendární Oldřich Nový a zde se také seznámil se svojí současnou ženou Věrou Vlkovou. S tou žije již padesát let a vychovali spolu dva syny.

Karel Fiala byl v roce 2013 oceněn cenou Thálie za celoživotní přínos v oboru muzikál.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum