Vinnetou je mrtvý! Herec Pierre Brice († 86) zemřel. Jeho kostým najdete jenom v Praze!

 Celebrity 
06. června 2015 13:25 / Marek Pokorný
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pierre Brice zemřel na zápal plic. profimedia
Zemřel francouzský herec Pierre Brice († 86). Toho si každý spojuje s postavou Vinnetoua, kterou hrál 70tých letech. O smrti legendárního herce informovala agentura DPA s odvoláním na hercova právníka. Brice podle agentury zemřel v nemocnici u Paříže a po celou dobu byla při něm jeho manželka. Příčinou smrti byl zápal plic.

Nejdříve se živil jako zpěvák a tanečník a nakonec vystudoval herectví. Jeho kariéra by se dala shrnout do dvou období: před a po ztvárnění postavy Vinnetoua, přičemž kromě filmových mayovek ze šedesátých let to byly samé průměrné a lehce zapomenutelné snímky.

V sedmdesátých a osmdesátých letech ztvárňuje Vinnetoua na speciálních letních scénách. Z jeho popudu vzniká i seriál VINNETOU (1980) a také televizní film VINNETOU SE VRACÍ (1998).

V Praze mohou fanouškové Brice a jeho Vinnetoua vidět naprostý unikát! "Máme zde voskovou sochu Vinnetoua s velmi reálnou podobou a na sobě má kostým, v kterém skutečně část slavné ságy natáčel," prozradila VIPstory.cz marketingová manažerka muzea voskových figurín Grévin.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve