Spisovatel Viewegh přežil smrt! Přijde teď o miliony?!

 Celebrity 
23. května 2015 02:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Michal Viewegh je zpátky ve hřeb... i tak nazval svou novou knihu. Ovšem čeká ho rozvod a zásadní životní změna facebook
Michal Viewegh patří k nejprodávanějším českým spisovatelům. Před časem málem umřel, když mu prasklo aneurysma na srdeční aortě. Onemocnění, které přežije zhruba okolo dvou procent lidí. Zatímco on přežil, jeho manželství šlo ke dnu.

Sám Viewegh rozvod na křtu své knihy Zpátky ve hře, potvrdil. Dodal, že je to jeho největší životní prohra. Přesné důvody neuvedl. Manželé Vieweghovi ale podle všeho zůstanou přáteli.

S následky onemocnění se stále ještě nevyrovnal. Patrně mozek nepracuje stále na plnou kapacitu, což u pacientů s tímto druhem choroby bývá, někdy i horší. V momentně, kdy dojde k ruptuře aorty, se hrne krev do těla, odkrvuje se mozek a ten je nějakou dobu bez kyslíku. Záleží na tom, jak rychle se pacient dostane na operační sál a zda zákrok vůbec přežije.

"Někdy může dojít i k celkově změně povahy, nálady u takového člověka. Může být agresivní, nebo naopak těžce melancholický. Je to obrovský zásah do těla a spousta lidí, převážně mužů netuší, že toto onemocnění má. Je to naprosto časovaná bomba," říká lékař, který podobné případy řeší.

Že by i změna nálady, povahy, chování stála za rozpadem vztahu spisovatele a jeho ženy? Nebo se zkrátka jen rozhodli, že už si nemají co říct.

"Rodina a manželka jsou mi velkou oporou. Moc si toho vážím," svěřil se Viewegh.

Manželka Veronika je mu oporou i přes to, že se rozvádějí. A i když mu žena pomáhá jak může, spisovatel by rozvodem mohl přijít o hodně. Jde hlavně o miliony korun, které díky úspěšným knihám vydělává. A není jich málo. Lidé z Vieweghova okolí ale tvrdí, že se oba manželé na vypořádání majetku dohodli a nebudou to řešit u soudu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod