Landa zase šokuje! Hymna nebo fraška?

 Celebrity 
21. května 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Daniel Landa složil a natočil hymnu o Karlu IV. pro oslavy 700. výročí od jeho narození!  archiv D. Landy
Daniel Landa je jistě velký profesionál! Nicméně pořád kontroverzní umělec. A rozdělil teď i české politiky, hlavně pražskou scénu. Jeho nahrávka k 700. výročí narození Karla IV. se má stát hymnou k této události.

Zatímco jedni odsuzují to, že Landa se svou kdysi „skinheadskou“ minulostí a zvláštními projevy a názory není tím pravým pro takovou prestižní skladbu, jiní ho chválí a sami pomáhají. Třeba ministr kultury Daniel Herman, který patří k nejbližším přátelům Landovi kamarádky, zpěvačky Olgy Lounové nebo pražský radní Jan Wolf. Ten patří také k příznivcům zpěváka a skladatele.

„Dan má tlačenku na nejvyšších místech a hlavně od Hermana. Protože ta produkce, co zastupuje Landu, se hodně s Hermanem přátelí. Nejenom Olinka „koučka“ Lounová. Takže je jasné, že jsou tam tyto zájmy,“ prozradila mladá žena z Landova okolí, která si nepřála být jmenována.

Už fakt, že „hymnu pro Karla IV.“ skládá Daniel Landa, který proslul svými excesy, které jsou přinejmenším kontroverzní, pálí hodně lidí. Na druhou stranu i ve světě je běžné, že čím kontroverznější umělec, tím větší metu může získat a prestižnější zakázku.

„Tam se sází hodně na promo a marketing. A oni vědí, že i když to bude hodně zvláštní, bude se o tom mluvit, psát a nezapadne to, než kdyby to složil třeba Rafael Kubelík nebo kdokoli jiný,“ dodal zdroj.

Nová skladba je podle Landy už hotová a vyjde na jeho nové desce. Více se k ní skladatel a zpěvák nechce vyjadřovat. A spory ohledně toho, že to je právě on, kdo dílo nahrál a vytvořil je podle něj jen mediální humbuk a honba na jeho osobu.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008