Syn Jana Krause: Vážná nemoc?

 Celebrity 
04. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Syn Jana Krause (na snímku) trpí vážnou nemocí archiv Prima TV
Syn známého moderátora Jana Krause trpí vážným onemocněním! Hudebník David Kraus, který vystupuje v otcově pořadu, trpí stále depresemi. Takzvanou maniodepresivní psychózou, dnes moderně řečeno – bipolární afektivní porucha.

Touto psychickou nemocí - poruchou trpěl třeba herec Miloš Kopecký, skladatel Karel Svoboda, zpěvák Petr Muk a před časem nemoc přiznala i Bára Basiková.

David Kraus sice říká, že je z nemoci nyní venku, ale maniodepresivita je většinou stav na celý život.

„Je to v cyklech. U někoho se to projeví dvakrát, třikrát za život, u někoho se to vrací v nějakých pravidelných intervalech. Pokud pacient užívá léky a dodržuje životosprávu, tyto stavy lze eliminovat,“ říkají odborníci psychiatři.

Pokud však třeba pacient kombinuje léky s alkoholem, do toho má přemíru stresu, může skončit velmi špatně, například až fatálně. To naštěstí není Krausův případ. V současnosti je jeho stav dobrý. Přesto je prý spíš do sebe uzavřený.

„Už depresemi netrpím, ale zažil jsem dvakrát, že jsem na to musel brát léky," řekl před časem David Kraus, který před nějakou dobrou natočil i video, v němž ukazuje, jak člověk s maniodepresivní psychózou bojuje.

Pokud u pacienta propukne toto onemocnění znovu, je nevyzpytatelný. Nikdo neví, co udělá. Někdy končí takový člověk v léčebně, jindy může vést stav až k sebevraždě. I partnerský život s takovým pacientem je velmi složitý. Přesto řada umělců s ním dnes žije a dokonce i ve vztahu či manželství.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod