Nejmenší česká herečka oslavila jubileum! Otce ji vzala válka s maminkou ji čekal šok!

 Celebrity 
18. března 2015 03:35 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herečka Aťka Janoušková slaví 85. narozeniny ČT
Co je malé to je milé, říká se a u Aťky Janouškové to platí dvojnásob. Nejmenší česká herečka Aťka Janoušková, vlastní jménem Vlasta oslavila 85. narozeniny. Co ji těší a co ji trápí?

Janoušková propůjčila hlas řadě pohádkových postav, ale asi nejvíce se proslavil její hlas v příbězích o Včelce Máje, kterou nadabovala. Hrála v několika televizních a filmových pohádkách a také v divadle.

„Dnes spíš odpočívám, čtu, scházím se s přáteli a už moc nepracuji. Nenudím se ale,“ svěřila se VIPStory.cz Aťka Janoušková, která má i svůj pražský byt upravený své výšce.

Přes 120 centimetrů měřící herečka neměla se svým vzrůstem žádné větší problémy, tedy kromě těch praktických. Kolegové se k ní vždy chovali slušně a s výsměchem se, stejně jako její kolega Jiří Krytinář nikdy nesetkala. „Aspoň o tom nevím, a že jsem maličká, to vím. Ale mám velké srdce,“ prohlašuje vždy zvesela Janoušková, kterou znají malí i velcí.

Dětství neměla jednoduché. Tatínek zahynul v koncentráku, maminka se z něj, ač už nedoufala, vrátila. "Na ten okamžik nikdy nezapomenu. Seděla jsem u klavíru a něco jsem si přehrávala. Najednou se otevřely dveře a v těch dveřích stála moje maminka," vzpomíná Janoušková.

Herečku teď trápí maličko její zdraví spojené s věkem, jinak si ale tato malá velká dáma na nic nestěžuje. Role už nepřijímám, ale jak dodává, kdyby dostala přeci jen nějakou hodně zajímavou nabídku, minimálně by o ni přemýšlela. Velké oslavy nechystá. Na zdraví si připila s přáteli, na velké oslavy není. „Já jsem spíš na ty malé věci,“ dodala s úsměvem pětaosmdesátiletá herečka a dabérka.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve