HRŮZA! Příbuzným zatajili, že je slavná herečka po smrti!

 Celebrity 
12. února 2015 04:59 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Herečka Míla Myslíková odešla do hereckého nebe před deseti lety. Příbuzní se to dozvěděli z rádia archiv
Uplynulo deset let od chvíle, kdy zemřela jedna z nejslavnějších českých hereček, šéfová z Holek v porcelánu, maminka z Básníků nebo milostivá paní z komedie Konec vodníků v Čechách Míla Myslíková (+71). Podlehla druhé mozkové příhodě. Jejím jediným příbuzným to ale bylo zatajeno, stejně jako její zpopelnění.

V nemocnici v pražské Londýnské ulici, kde 11. února 2005, tedy tři dny před narozeninami herečka zemřela, netušili, že ona má nějaké příbuzné. O všechno se starala její údajně blízká kamarádka Myrna Skálová. Přesto, že dodnes tvrdí, že se zachovala správně, jak si to Myslíková přála, příbuzní mají jiný názor.

"Nejen, že nám zatajila, že je teta v nemocnici, ale i to, že zemřela jsme se s bratrem dozvěděli z rádia. Stejně jako objednala pohřeb bez obřadu, tedy jen zpopelnění, a když jsme se to snažili změnit, řekla, že to už nejde, protože teta byla zpopelněna," prozrazuje jediná neteř Míly Myslíkové, Alena Šimáčková, která jakoby z oka vypadla slavné herečce.

Skálová byla prý jedna z mála, která se s herečkou v posledních letech stýkala. Vodila k ní svého vnuka, kterého herečka měla ráda. Příbuzní Alena Šimáčková a Pavel Myslík, dostali po své tetě jen pár knížek a fotografií, ale nic víc.

"Řekla nám, že zbylo pár desek, knížek a fotek a jinak nic. Jsem moc ráda, že jsme ale tetě nechali udělat důstojný hrob, který je v Polné u Jihlavy, kde bratr s rodinou žije. Vedle odpočívají i její rodiče. On se o hroby vzorně stará, my se tam dostaneme jen párkrát v roce," prozradila Šimáčková, žijící v jižních Čechách.

Příbuzní se s Myslíkovou, která trpěla depresemi, počínajícím Parkinsonem a dalšími neduhy, občas vídali. V posledních letech si prý ale herečka nepřála, aby se stýkali. Prý proto, že byla stará a nemocná a chtěla, aby si ji zachovali ve vzpomínkách z mladších let. Pravidelně si však telefonovali.

Myslíková byla také v područí sekty Hnutí Grálu. Té měla údajně odvádět i jisté desátky. Sama doslova živořila v malé garsonce na pražské Pankráci. Dokonce Nadace Život umělce ji několikrát poskytl příspěvek. Myslíková přišla o úspory i v době, kdy ji jeden z nakladatelů, u něhož chtěla vydat knihu jejích pohádek, okradl.

Vzhledem ke zdravotnímu stavu odmítla po revoluci Myslíková hrát. Stáhla se do ústraní a jen psala. Za jednu ze svých knih získala i ocenění Zlatá stuha. Ve svém životě byla jen krátce vdaná na brněnského herce Štěpána Zemánka. Vyprávěla, že když ji dal kdysi facku, pochopila, že tudy cesta nevede a rozešli se. Děti neměli. Přesto prý herečka odcházela z tohoto světa šťastná a se vším smířená.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve