Opuštěný Havlův Hrádeček! Co s ním Dáša zamýšlí?

 Celebrity 
09. února 2015 04:55 / redakce
  0
📷
5 fotografií v galerii
Pověstný Hrádeček Václava Havla je bez života, opuštěný a pomalu chrátrající archiv
Bylo to centrum všeho dění před revolucí a hlavně po ní. Václav Havel sem jezdil desítky let a miloval to tady. Dokonce zde v prosinci 2011 vydechl naposledy. Od té doby sem jeho žena Dagmar moc nejezdí. Co s luxusní usedlostí bude dál?

Dům, kam jezdí majitel jen občas, vždycky chátrá. A chátrá i slavný Hrádeček u Vlčice na Trutnovsku, kam jezdila řada slavných osobností, včetně těch světových. Párkrát tu bývalá první dáma Dagmar Havlová byla, ale vesměs sem nejezdí. Jen občas vyvětrat, sem tam něco převézt do Prahy.

"Zeje to tam prázdnotou, je to škoda. Přitom Havel to tu miloval, chtěl se sem na stáří odstěhovat. Ještě za totáče, i když to tu hlídali, tu byly mejdany. Jeho první žena Olga to tu taky měla ráda, hrálo se divadlo a po revoluci chvíli taky. Zato paní Dáša to tu nikdy moc nemusela," svěřila se starousedlice z nedaleké Vlčice.

Objekt, jehož cena se pohybuje kolem 10 až 15 milionů korun, je věčně opuštěný. S Havlem odešel i pověstný genius loci. Krátce po smrti Václava Havla, který zemřel ve svém pokoji v podkroví, se objevilo pár spekulantů, kteří by rádi Hrádeček koupili. I když by na to možná Dagmar Havlová i přistoupila, nemůže to udělat už z morálního hlediska.

"Kdyby to ale chtěla prodat, lidi by ji utrhali ruce. Kdekdo by chtěl mít chalupu, kterou vlastnil Havel. Je tu krásně, je to kouzelné místo," dodala obyvatelka z okolí.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve