Nejobsazovanější český herec je už týdny v nemocnici. Co ho trápí?

 Celebrity 
24. ledna 2015 08:15 / redakce
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jan Kuželka je oficiálně nejobsazovanějším českým hercem malých rolí u nás i v zahraničí. Na kontě má přes 500 filmových a televizních rolí archiv
Málokdo ví, že neobsazovanějším českým hercem není Donutil, Dejdar, Dolanský ani Vetchý, ale Jan Kuželka. Na kontě má totiž přes 500 rolí a je neobsazovanějším českým hercem malých rolí u nás i v zahraničí! Bodrý a kulaťoučký kolega a přítel i slavných a světových herců a režisérů, tráví ale bohužel už několik týdnů v nemocnici!

Kuželka, kterého jeho letitý kamarád Zdeněk Troška obsadil do některých svých filmů a v posledních třech letech taky do trilogie Babovřesky, kde hraje hostinského Rychlonožku a hraje například i ve slavných muzikálech, má nařízen klid na lůžku.

„Hráli jsme s kolegy přes Vánoce černé divadlo v Číně a po návratu jsem byl jak vyměněný. Nechutnalo mi jíst, všechno mě bolelo, byl jsem tak nějak letargický a přidaly se i další problémy. Hned mě hospitalizovali a několik dní se čekalo na to, co mi vlastně je,“ říká herec, který hrál například i ve Formanově velkofilmu Amadeus kuchaře od Salieriho, či v celé řadě českých komedií a inscenací.

Lékaři herci okamžitě nasadili antibiotika a nakonec zjistili, že měl v těle řadu let zánět. Ten se poté, co se spojil s nějakým virem, který chytil při cestě do Číny, rozjel ve velkém a to byla příčina celého problému.

„Už je mi opravdu lépe, na Bulovce se o mě, ale nejenom o mě skvěle starají. Jsou tu bezvadní lékaři, sestřičky a je to důkaz toho, jak může fungovat i nemocnice, která musí s rozpočtem velmi šetřit. Co mě mrzí je, že jsem se letos nemohl zúčastnit premiéry posledních Babovřesků a podívat se za diváky," lituje Jan Kuželka.

Kvůli nemoci musel odříct i účinkování v muzikálu Tři mušketýři, který se vrací na pražskou Brodway a stopnout musel taky představení v Kleopatře.

Nyní se Jan Kuželka cítí už mnohem lépe, ale ve špitále si prý ještě pár týdnů pobude.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít