Hudební legendy - díl čtvrtý: Úspěch, úspěch, úspěch a najednou... ji kapela vyhodila na dlažbu!

 Celebrity 
09. října 2014 06:10 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tarja Turunen Foto: Facebook, Shutterstock
Alkohol, drogy, milostné aféry, to se nikomu nevyhýbá, natož zpěvákům rockových skupin, kteří jsou většinou exhibicionisté každým coulem! Najdou se lidé, kteří by v životě neslyšeli jména jako Ozzy Osbourne nebo Marilyn Manson? Asi jen těžko, a proto právě jim a několika dalším provokatérům jsme se podívali na zoubek...

DÍL ČTVRTÝ
Tarja Turunen

Má hlas, ze kterého mrazí. Její pohled je odzbrojující a na obličeji vyloudí sexy úsměv. To vše v sobě ukrývá osobnost jedné z nejznámějších žen metalové scény ačkoliv se finské zpěvačce pro její původ přezdívá ”ledová královna severu”.

Už od mala se Tarja věnovala hudbě s obrovským nadšením a v šesti letech začala docházet na hodiny sborového zpěvu a klavíru. Dál a dál pokračovala ve vzdělávání, až dostala od spolužáka Tuomase Holopainena nabídku, aby se zúčastnila společného akustického projektu. Na to se k nim přidal kytarista Emppu Vuorinen a roku 1996 tak vznikla světoznámá metalová kapela Nightwish.

Skupina slavila jeden úspěch za druhým, byla několikrát nominována na významných hudebních soutěžích, ale o devět let později čekala Tarju studená sprcha – v dopise od členů kapely stálo, že se s ní loučí. Ačkoliv její hlas je nenahraditelný, rozhodli se pokračovat bez ní a přijali novou zpěvačku Anette Olzon. Není divu, že Tarja vyhazov z Nightwish přirovnala ke zlomovému okamžiku, jakým může být třeba rozvod.

Stejně jako její hlas je však silná i její osobnost, proto se rozhodla vydat na sólovou dráhu a ukázalo se to jako úspěšný nápad. Neméně se jí daří i v soukromí. Před necelými dvěma lety se jí s manželem Macelu Cabuli narodila holčička Naomi.

Pokud se zajímáte o další tváře rockové hudební scény, zapněte si pořad Příběhy heavy metalu na stanici Spektrum.

První díl jsme nemohli věnovat nikomu jinému než legendárnímu Ozzymu Osbourneovi!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod