Hudební legendy - díl první: Znáte toho pána, co na pódiu kouše hlavy netopýrům?!

 Celebrity 
06. října 2014 16:17 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Ozzy Osbourne Foto: Shutterstock, Profimedia
Alkohol, drogy, milostné aféry, to se nikomu nevyhýbá, natož zpěvákům rockových skupin, kteří jsou většinou exhibicionisté každým coulem! Najdou se lidé, kteří by v životě neslyšeli jména jako Ozzy Osbourne nebo Marilyn Manson? Asi jen těžko, a proto právě jim a několika dalším provokatérům jsme se podívali na zoubek...

DÍL PRVNÍ
Ozzy Osbourne

Opravdu kontroverzní umělec je zároveň jedním z nejpopulárnějších zpěváků metalové a rockové scény a přitom Ozzy nikdy neměl v životě na růžích ustláno. Narodil se v chudé anglické rodině, otce měl alkoholika, který svého syna a manželku často bil. Ani ve škole se budoucí legendě nedařilo, možná na tom má svůj podíl fakt, že trpí dyslexií.

Hned po základce začal pracovat, střídal jednu práci za druhou, občas si vypomohl finančně malými krádežemi (za něž mimochodem dostal 3 měsíce vězení). Až teprve krok hudebním směrem se pro něj ukázal býti tím pravým. Se skupinou Black Sabbath se dostal na výsluní.

S rostoucí slávou stejně rychle stoupala, kromě lásce k muzice, také jeho láska k alkoholu a drogám. Ozzyho proslavil nejen zvučný hlas, ale také třicet let stará aféra s netopýrem. Sám zpěvák si původně myslel, že se jedná pouze o jakousi atrapu. V rámci show (a posilněn návykovými látkami) fanouškem hozenou ”rukavici” zvedl a ukousnul netopýrovi hlavu. „Moje ústa byla ihned plná teplé tekutiny s tou nejhorší chutí, kterou si snad ani nedokážete představit. Cítil jsem, jak mi krev teče po bradě a v puse se mi náhle trhla hlava,” komentuje dávnou historii sám Ozzy Osbourne. Na druhou stranu, co se týče jeho fanoušků, získal tímto činem na ještě větší oblibě a co si myslí ostatní, mu bylo ukradené.

Ačkoliv na mnohých vystoupeních za dlouhou kariéru Ozzy často vypadal, že se každou chvíli zřítí k zemi a jeho příznivci si lístek na koncert kupují s vědomím, že by to mohlo být naposledy, co ho uvidí, přesto je z něj dodnes naprostá legenda.

Pokud vás zajímá tento a další příběhy rockových hvězd, můžete je zkouknout na stanici Spektrum v pořadu Příběhy heavy metalu.

Druhé pokračování Marilyn Manson zde!
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum