Co se jim stalo?! Tři české krásky skončily v nemocnici s kanylou v ruce. Kdo nemá rád krev, ať se radši nedívá.

 Celebrity 
29. května 2014 15:11 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Holky se rozhodly zapojit do výzvy - hledá se 3000 nových dárců! Foto: Umět žít znamená umět darovat
Krev je v současné době nenahraditelná a její zásoby se proto musí neustále doplňovat. Nedostatek dárců v České republice si uvědomuje mnoho lidí, ale jen někteří z nich se rozhodnou proměnit slova v činy.

Zpěvačka Monika Bagárová se odběru vždy bála. „Děsím se jehel už od dětství, protože mi jako malé často brali krev na krevní rozbor kvůli cholesterolu a nebylo to moc příjemné. Chuť udělat dobrý skutek ale zvítězil nad strachem,” řekla statečně Bagárová. Bohužel po odebrání vzorků krve jí to nebylo doporučeno, protože má nedostatečný počet červených krvinek.

O to větší štěstí měla modelka Veronika Procházková, která si přes pracovní vytížení udělala čas. „Konečně jsem přispěla na dobrou věc. Vůbec to nebolí a ten pocit, že jste někomu pomohli, je skvělý,” prozradila Procházková a s jejími slovy souhlasí i zpěvačka Kamila Nývltová. „Hřeje mě teď vědomí, že jsem někomu pomohla zachránit život nebo se uzdravit,” dodala.

Kampaň Umět žít znamená umět darovat pod záštitou Českého červeného kříže právě probíhá a snaží se nalákat nové dobrovolné dárce, především mezi mladými lidmi. Za pomoc a statečnost si každý odnese nejen dobrý pocit, ale také designovou náplast a odznak jako symbol pro dárce krve. Všichni nováčci navíc dostanou balíček se slevou a kupony do vybraných partnerských institucí.
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Celulitida trápí ženy bez ohledu na věk i postavu. Tělu je potřeba dodávat živiny, které jsou účinné...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty