Kateřina Neumannová přišla na hromadnou procházku s dětmi bez dítěte a místo toho se věnovala náměstkovi!

 Sport 
29. května 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Katko, dceru jsi zapomněla doma? Foto: S kočárkem Prahou
Na rodinný happening S kočárkem Prahou do Žlutých lázní zavítala spousta známých tváří. Úplně mezi prvními dorazila bývalá běžkyně na lyžích Kateřina Neumannová. Kdo by ale čekal, že přijde s dcerou Lucií, mýlil by se. Sama ale mezi maminkami a jejich ratolestmi dlouho nezůstala. Olympijské vítězky a mistryně světa v běhu na lyžích se hned ujal první náměstek primátora Prahy Jiří Vávra, který společně s ní přišel celou akci podpořit.

„Mám doma čtyřletou a osmiletou dceru, takže mám takové signatáře vlastně doma,“ prohodil u obrázků s otisky dětských rukou, kam vedly jejich první kroky. Netradiční peticí s otisky prstů přítomných miminek a batolat chtějí totiž maminky upozornit na to, aby se Praha stala co nejdříve bezbariérovou.

„Vedení Prahy se snaží pohyb maminek a otců s jejich ratolestmi maximálně usnadnit. Není to ale tak jednoduché a nejde všechno tak rychle, jak bychom si představovali. Když děláme bezbariérové přístupy v centru, které je památkovou rezervací, musíme respektovat různá povolení. Některé stavby jsou dost náročné a také finančně hodně nákladné. Tudíž sehnat na ně prostředky stojí také velké úsilí,“ uvedl Jiří Vávra.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum