Hořké radovánky Divokýho Billa. Proč se populární kapela ocitla ve výrobně?

 Celebrity 
22. května 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Divokej Bill se podepsal na varný list Foto: Pivovar Velké Popovice
Nejdřív pivu propadl Tomáš Řepka, teď i kluci z kapely Divokej Bill. Zavítali do pivovaru Velké Popovice a pod dohledem obchodního sládka se aktivně zapojili do procesu chmelení. „Vyzkoušeli si proces dávkování chmele, který se odehrává ve varně. Chmel se přidává v několika dávkách při chmelovaru, což je závěrečná část vaření. Sladina se povařuje s chmelem a rozpouští se zde hořké a aromatické látky z chmele,” upřesňuje sládek Vojtěch Homolka. Nakonec se všichni podepsali na výroční varní list této várky.

Velkopopovický Nefiltrovaný ležák obsahuje větší množství pivovarských kvasinek a dalších přírodních látek pocházejících ze sladu a chmele. Je pro něj charakteristický přirozený kvasničný zákal, vůně pivovarských kvasinek a výrazná plná chuť. V závěrečné fázi je vynechána filtrace a pasterace.

„Těšíme se, že si společně za měsíc na Dni Kozla připijeme pivem z naší várky,” řekl frontman Divokýho Billa Václav Bláha. Z této várky si ten samý den připijí taktéž kapely Sto Zvířat, Děda Mládek Illegal Band a Patrola Šlapeto, která k oslavám 140 let pivovaru složila píseň.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008