Tak šel čas s Shirley Temple v pěti fotografiích. Vzpomínkové ohlédnutí za dětskou hvězdou, která v pondělí zemřela.

 Celebrity 
11. února 2014 15:29 / Jitka Jahodová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Shirley Temple (1928-2014) Foto: Twitter
Nejslavnější dětská hvězda hollywoodského plátna nás v nedožitých 86 letech opustila. Svět okouzlila Shirley Temple už jako malá holčička. Zprvu byla ikonická pro své sladké lokničky, které jí maminka natáčela před každým filmováním. Později hereckou kariéru vyměnila za diplomatickou. Krátce před pádem komunismu i po něm v letech 1989 až 1993 dokonce působila jako velvyslankyně v Praze.

První kontrakt na natáčení získala již jako čtyřletá a v sedmi už vydělávala miliony dolarů. Na Santa Clause přestala věřit, když ji jako malé dítě požádal o autogram. Do školy ji doprovázel bodyguard a dovedete si představit, že to bylo ve 30. letech 20. století poněkud neobvyklé. Už v šesti letech vyhrála Oscara a dostávala tisíce dopisů denně. Poprvé se vdala v šestnácti za Johna Agara, ale za čtyři roky požádala o rozvod a odešla od filmu. Její pravou láskou se stal až druhý manžel Charles Alden Black, s nímž měla tři děti. Politice se začala věnovat v 60. letech. Roku 1972 Shirley diagnostikovali rakovinu prsu, po které podstoupila radikální mastektomii.

Zemřela v pondělí přirozenou smrtí ve svém domě, obklopena rodinou a pečovateli. Pojďme si na její památku ve zkratce připomenout růst malého děvčete, které možná dospělo dřív, než si samo přálo.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve