Plnoštíhlá modelka na obálkách časopisů válcuje módní průmysl. Nebude prý ze svého těla dělat něco, co není.

 Celebrity 
04. února 2014 04:20 / Jitka Jahodová
  0
📷
5 fotografií v galerii
Australanka Robyn Lawley Foto: Twitter
Modelka Robyn Lawley se roku 2010 přestěhovala do New Yorku, aby se zde věnovala modelingu. Jenže i kosmetické firmy ji odmítly. Její konfekční velikost 12 na ně byla příliš velká.

Nicméně teď už má za sebou titulní strany světových časopisů Vogue, Elle, Cosmopolitan a dokonce si ji Ralph Lauren roku 2012 vzal do jedné své kampaně. Byla to známka toho, že módní průmysl se stává více otevřený pro ženy, které se nevejdou do momentálního ideálu - velikosti nula. „Průmysl se od roku 2010 změnil, lidé jsou milejší a snaží se dělat věci lépe,” říká plnoštíhlá modelka Robyn Lawley.

Právě kvůli kilům navíc musela ve svých sedmnácti letech kariéru modelky přerušit a přiznala, že jako teenager se snažila hubnout právě kvůli tomu, aby uspokojila požadavky kladené na modelky, ale nešlo to. „Počítala jsem kalorie, brala pilulky na hubnutí, pak jsem zkusila i hladovět. Myslela jsem, že hubená = krásná a nepřipouštěla jsem si, že krásná jsem i ve větší velikosti,” vyprávěla o svých pokusech. „Lidé si myslí, že plnoštíhlé modelky necvičí, ale my ano! Ovšem je to především o zdraví a ne nutit své tělo, aby se stalo něčím, čím nemá být.”

Robyn má teď o nabídky postaráno, ale přesto je prý vidět, že je stále vnímána jako modelka, co vyplňuje plnoštíhlou mezeru na trhu. Holt to bude ještě chvíli trvat, než budou mola válcovat zdravě vypadají ženy.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Tech

8 mýtů o hybridech, které vám brání vytěžit z tohoto pohonu maximum