Psi i kočky jsou v nebezpečí, pokud jim zapáchá z tlamy!

 Life & Style 
11. června 2015 13:52 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Psi a kočky jsou na tom podobně... zubní kámen a plak je může ohrožovat na zdraví facebook
Každý, kdo má doma psa, kočku nebo se setkává s někým, kdo je má doma, to dobře zná. Zvíře pootevře tlamu a zavane mu z ní, a to někdy velmi nepříjemně. Nejde jen o kosmetický či estetický problém, ale může značit i velmi vážný zdravotní problém!

Samozřejmě, že někdy je nutné řešit problém zákrokem ve veterinární ordinaci, což ale stojí nemalé peníze a většinou zbytečně. Stejně jako u lidí, tak také u zvířat platí, že nejlepším lékařem je prevence. Majitel psa nebo kočky nemusí investovat tisíce korun, ale pouze pár stokorun pro to, aby ho ochránil před bolestivými dásněmi, zkaženými zuby a potížemi, které tento problém následně může způsobit.

Samotný zápach z tlamy je způsoben těkavými sirnými sloučeninami, jež produkují bakterie vyskytující se v tlamě psů. Právě kvůli tomu může zvíře velmi vážně onemocnět. Kromě zubního kamene a zánětů, můžou být ohroženy životně důležité orgány – srdce, ledviny, prostata atd… „Proto, abychom eliminovali tento nešvar, na který stále ještě mnoho majitelů psů nebere zřetel, můžeme udělat hodně, a přitom stačí poměrně málo,“ radí čeští veterináři.

Pro zdravé zuby a dásně a tedy i celkové zdraví zvířete přitom již existuje přelomový prostředek, který můžete svým domácím mazlíčkům dopřát. Na rozdíl od různých žvýkacích tyčinek nepotlačuje pouze zápach z tlamy, ale odstraňuje původ - zubní plak a redukuje zubní kámen. Dáseň běžně postižená zánětem je velmi bolestivá, a pokud přejde až na pojivové tkáně či kost, dochází k uvolnění a vypadávání zubů. Tento stav je pro zvířata bolestivý a tím velmi nepříjemný. Takové stádium postřehneme jako majitelé velmi snadno. Je to v momentě, kdy psi přestávají přijímat potravu či jí převalují v tlamě a doba krmení se tak prodlužuje.

Tento přípravek funguje zcela na přírodní bázi. Je v něm obsažená řasa Ascophyllum Nodosum pěstovaná v čistých severských mořích u pobřeží Norska a Islandu. Řasa významně zasahuje do růstu bakterií a tím ovlivňuje vznik zubního plaku, krvácení dásní, zubního kamene a zápachu z tlamy. Řasy jsou schváleny Světovou zdravotnickou organizací a dalšími institucemi jako zdraví nezávadné a bezpečné.

Látky obsažené v mořské řase se vstřebají v zažívacím traktu, přes krevní oběh se dostanou do slinných žláz. Při pravidelném podávání nastává klinické zlepšení během 3–8 týdnů. Účinky byly prokázány studiemi, v kterých se sledoval zápach z tlamy, zubní plak a zánět dásní s projevem krvácení. U psů, kteří tento přípravek nedostávali, se zápach z tlamy zvýšil, stejně jako tvorba plaku.

PlaqueOff® Animal je sypká sušená mořská řasa bez konzervačních a přídatných látek, která se nasype na granule či konzervovanou stravu. Psi tedy nemají žádné potíže s jejím přijímáním. Nově je na trhu navíc také inovace PlaqueOff® Dental Bites, které obsahuje tuto řasu ve formě granulek, které se podávají jako pamlsek nebo jako odměna. Oba přípravky je možné kombinovat a bez potíží podávat dlouhodobě až trvale.

Více informací se zájemci mohou dozvědět a přípravek si rovnou objednat na www.alavis.cz

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?