Král Karel neohrabaně odpověděl na dotaz, zdali přivede zpět prince Harryho do rodiny

 Celebrity 
17. února 2023 12:10 / Pavla Krejčí
  2
📷
1 fotografie v galerii
Karel by chtěl rodinu usmířit Depositphotos
Zatímco byl král na návštěvě na univerzitě ve východním Londýně, aby pozdravil se studenty, jeden drzý student ho požádal, zda by ke korunovaci přivedl zpět svého odcizeného syna prince Harryho.

Panovník odhaloval pamětní desku University of East London k jejímu 125. výročí, uvádí Mirror. Navštívil kampus Stratford ve východním Londýně a také otevřel novou univerzitní nemocnici a školicí centrum primární péče.

Když panovník procházel mezi lidmi a zdravil je, jeden z účastníků zakřičel: „Můžete přivést Harryho zpátky?“ Karel mu však špatně rozuměl, proto se zeptal: „Harry, kdo?“, načež muž podle deníku Mirror odpověděl: „Harry, tvůj syn.“ Jeho Veličenstvo se následně zasmálo vlastní chybě a odpovědělo: „Bylo by to hezké.“

Vzhledem ke všemu, co se děje, není žádným překvapením, že král Karel při plnění královských povinností dostává spoustu připomínek a otázek o současné situaci se svým synem. Jeho odpověď byla poněkud neohrabaná a bohužel to odráželo rostoucí odloučení mezi nimi dvěma.

Smíření by mohlo částečně nastat, pokud by Harry s rodinou přijel na korunovaci svého otce. Ta se má konat v květnu a koluje mnoho spekulací, jak se vlastně Harry zachová. V lednu nejmladší z princů prohlásil, že nyní nehodlá slibovat, že přijede, a tvrdil, že „míč je na straně královské rodiny“. S Meghan Markle prý také trvali na tom, aby se jim rodina omluvila. 

Oddělení prince Harryho od královské rodiny bylo dost drastické. V současné době nachází útočiště v USA, kde žije se svou ženou Meghan Markle a jejich dětmi. Po vydání kontroverzních memoárů má nejen špatný vztah s rodinou, ale skrz prsty se na něj dívají i lidé, kteří jeho jednání nechápou. Kniha je plná obvinění a kritiky směřující na královskou rodinu, a nejednou tvrdil, že král Karel upřednostnil své vlastní zájmy před synovými, podotýká People. 

Se svým otcem měl v posledních letech hodně turbulentní vztah. Krize nastala v roce 2020, kdy mladší princ opustil své pracovní královské povinnosti spolu s manželkou Meghan Markle. Nicméně i navzdory odloučení se podle Karlovy reakce zdálo, že má stále zájem o usmíření uprostřed jejich pokračujícího rodinného sporu.

Buckinghamský palác se však oficiálně k rodinným vztahům nevyjadřuje, tedy ani k obviněním, která Harry ve své knize vznesl. Podle všeho však Karel chystá rozhovor s BBC, ve kterém se k situaci chystá vyjádřit. Mělo by se tak stát těsně před korunovací. 

„I jeden malý komentář k Harrymu a Meghan by přinesl zprávy šířené po celém světě. Mohl by také vyvolat Harryho reakci, která by byla nepředvídatelná. Všechno je velmi choulostivé,“ řekl jeden ze zdrojů z královského paláce pro deník Mirror. Snad tedy král obstojně vnese do situace svůj pohled, kterým uspokojí nejen občany Spojeného království, ale i zbytku světa.

Autorský článek, další zdroje: Mirror, People

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Pět věcí, které ženám ničí orgasmus. Prostě se jich zbavte

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod