Jaromír Jágr přiznal, že jeho výkon a kondička poklesly a připustil i možnost ukončení kariéry

 Celebrity 
04. října 2022 15:34 / Patricie Chládková
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hvězdný hokejista Jaromír Jágr připustil konec kariéry  Depositphotos
Slavný český hokejista, který v průběhu února oslavil už padesáté narozeniny, poprvé připustil, že jeho výkon a kondička poklesly a zvažuje tak, že už se profesionálně na led nevrátí. Množství času mu na úkor tréninků zabírá péče o chod extraligových Rytířů, jejichž hokejového klubu je majitelem.

Jaromír Jágr, který nás ve světě proslavil na poli hokeje, je známý tím, že rozhovory novinářům dává velice sporadicky, proto je docela překvapením, že se rozhodl mluvit s ČTK a deníkem Sport a v průběhu rozhovoru rovnou odhalil, že aktuálně postrádá jakoukoliv motivaci vrátit se zpět na led jako profesionální hráč.

Hokejová hvězda stoupá

Hvězdný hokejista s číslem dresu 68 zahájil svou dlouhotrvající kariéru v roce 1990 v osmnácti letech a aktivně hrál až do dneška. Za svou činnou dráhu působil v několika klubech NHL, pár let hrál za ruský tým v rámci KHL, nicméně jeho začátky jsou silně spjaté s kladenským klubem kam se ke sklonku kariéry zase vrátil. Konkrétně od 2018 hraje za český extraligový klub Rytíři Kladno, jehož je současně i majitelem. 

S českou reprezentací vyhrál olympijský hokejový turnaj a dvakrát i mistrovství světa, v rámci NHL dvakrát vyhrál Stanley Cup a pětkrát se stal vítězem kanadského bodování sezóny a zároveň se stal celkově nejlepším evropským hráčem, který kdy v této soutěži hrál.

Asi nebude pro nikoho překvapením, že po tak dlouhé a úspěšné kariéře se hráči nevyhýbala různá zranění, nejčastěji spojená s koleny. Proto se i k závěru aktivní kariéry rozhodl pro návrat domů, do svého domovského klubu, který bohužel neslavil takové úspěchy jako právě Jágr. Ten si vzal za úkol pomoci klubu zpět na výslunní.

Smlouvu s Kladnem podepsal k 31.1.2018 a hned 3.února nastoupil do utkání v prvoligovém zápase Kladno-Benátky nad Jizerou, kde i přes obavy o stav kolena dokázal třikrát asistovat. O zápas byl fanoušky takový zájem, že z domovské půdy Benátek musel být přesunutý do Liberce.

Kladenští Rytíři se v sezóně 2018/2019 dokázali umístit na druhém místě 1.ligy a poprvé od roku 2014 si dokázali zajistit postup do Extraligy, tedy Jágrova mise se ukázala jako úspěšná.

Blíží se konec?

Asistování trenérovi Rytířů Jágrovi dle vlastních slov zabírá tolik času, že mu bohužel nezbývá čas na vlastní přípravu do nadcházející sezóny a též postrádá chuť se vůbec aktivně na led vrátit. Jágr se k ukončení kariéry vyjádřil následovně: "Jedině kdyby se měl ještě konat Winter Classic, který jsem slíbil, tak bych se asi musel přinutit jít hrát. Jinak mě to vůbec netáhne zpátky." Hokejista mluví o akci, která se už bohužel dvakrát odkládala kvůli pandemickým opatřením a jejíž mediální tváří Jágr je.

Jágr s utkáním už ani nepočítá a pokud by se zápas přeci jen uskutečnil, stálo by ho to hodně přemáhání a úpravy jídelníčku, regenerace a tréninkového režimu. Jaromír naposledy nastoupil proti Jihlavě koncem dubna, kdy jeho tým dokázal vyhrát. Za minulou sezonu odehrál 48 zápasů ve věku devětačtyřiceti let. Není se pak čemu divit, že už by si slavný hokejista zasloužil odpočinek. 

Od té doby, co se stal majoritním vlastníkem kladenského klubu, upřednostňuje dobro klubu před svou vlastní kariérou a ačkoliv počátkem srpna vyvrátil jakékoliv pochyby o nastoupení do další sezony, teď přiznává, že klub je pro něj prioritou a po fyzické stránce už se necítí připravený.

Uvidíme, zda se nakonec jeho nechuť a demotivace pro aktivní zapojení do nadcházející sezony změní, či se nadobro postaví na stranu trenéra.

Autorský článek, další zdroje: isport.blesk.czceskenoviny.cz

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod