Smith se moderátorovi za facku sice veřejně omluvil, Akademie filmových umění a věd však zuří. Přijde herec o Oskara?

 Celebrity 
29. března 2022 11:52 / Ema Maxová
  2
📷
1 fotografie v galerii
Will Smith se nakonec za své chování omluvil Depositphotos
Herec Will Smith (53) se na svém Instagramu omluvil moderátorovi letošního předávání filmových cen Oscar Chrisi Rockovi za facku, kterou mu vlepil přímo na pódiu, před zraky všech diváků v sále i u televizních obrazovek. Taková reakce ho ale může přijít pěkně draho. Akademie filmových umění a věd prý zvažovala, že herce nechá okamžitě vyvést. Incident nyní bedlivě prošetřuje, stojí v oficiálním prohlášení.

Agresivní chování může přijít slavného hollywoodského herce pěkně draho. Akademie filmových umění a věd zvažovala nejen okamžité vyvedení Willa Smithe ze sálu, ale šušká se i o tom, že by herec o své ocenění mohl přijít. „Akademie odsuzuje počínání pana Smithe na včerejším udílení,“ uvedl tiskový mluvčí. „Oficiálně jsme zahájili formální přezkoumání incidentu a prozkoumáme další kroky a důsledky v souladu s našimi stanovami, standardy chování a kalifornskými zákony.“ Informoval New York Post.

Akademie filmových umění a věd na svém oficiálním účtu na Twitteru 28. března napsala: „Akademie netoleruje násilí v jakékoli formě. Dnes večer oslavíme 94. vítěze Oscarů, kteří si zaslouží uznání od svých fanoušků a milovníků filmů z celého světa.“

 

 

Sám herec svého činu lituje a veřejně se moderátorovi omluvil. Bude to ale stačit?

„Násilí v jakékoliv podobě je jedovaté a ničivé. Mé včerejší chování při udílení Oscarů bylo nepřijatelné a neomluvitelné,“ zahájil herec svůj příspěvek na Instagramu a sypal si dál popel na hlavu.

„Vtipy na můj účet patří k práci, ale vtip o zdravotním stavu Jady byl pro mě příliš velkým soustem a reagoval jsem emotivně. Rád bych se ti, Chrisi, veřejně omluvil. Přehnal jsem to a udělal jsem chybu,“ dodal Smith s tím, že mu je kvůli incidentu trapně.

Herec se omluvil také celé Akademii, která ceny předává, producentům, účastníkům předávání cen a všem divákům u televizních obrazovek.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

 

Někteří hercovi kolegové to měli z první ruky, někteří dokonce přímo z první řady. V té seděla i Nicole Kidman, jejíž reakce se během pár minut stala virální. Moderátor Chris Rock na jeho omluvu zatím veřejně nereagoval.

Zdroj: usmagazine.com, nypost.com, Instagram, Twitter. 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008