Ivana Trumpová jako herečka. Zahrála si v jednom z nejslavnějších seriálů pro děti

 Celebrity 
29. ledna 2020 08:41 / René Černý
  0
📷
5 fotografií v galerii
Ivana Trump tehdy a dnes a Pan Tau Archiv
To, že je bývalá manželka současného amerického prezidenta Donalda Trumpa Ivana rodilou Češkou, se dávno ví. I to, že se věnovala modelingu, herectví i diplomacii. Tušili jste však, že tahle rodačka ze Zlína si před neuvěřitelnými 50 lety zahrála v jednom z nejslavnějších seriálů pro děti té doby - Pan Tau?

Jako dvacetiletá, tehdy Ivanka Zelníčková, si zrahála v dílu seriálu Pana Tau s názvem Pan Tau na horách. V hlavních rolích se objevil i herec Václav Štekl coby učitel a Karel Hábl jako učitel další třídy. Ivanka, dnes Trupmpová, hrála jednu ze tří dívek, po kterých mladší z učitelů, dnes třiaosmdesátiletý Karel Habl pokukoval. 

Další z dívek byla budoucí manželka režiséra Jindřicha Poláka a třetí dívka skončila jako pracovnice směnárny. 

Díl odehrávající se ve Špindlerově Mlýně i na Černé Hoře vznikl v roce 1970 pro tehdejší Československou televizi, ale i západoněmeckou a rakouskou televizi. Právě tyto tři společnosti se na natáčení legendárního seriálu s kouzelným panáčkem, který je "chvilku malej a chvilku velkej", podílely. 

Otto Šimánek si jako hlavní představitel Pana Tau natáčení také užíval. I jemu se líbila tehdy atraktivní blondýnka, aniž tušil, že se jednou stane skoro nejslavnější ženou světa. Tento díl je navíc ještě něčím zvláštní - absolutně se v něm nemluví. Pouze posunky a gesty v něm hrají malí i velcí. 

Na natáčení na horách s hereckými bardy ale dnes už stárnoucí dáma Ivana Trumpová před časem zavzpomínala. "Krásná doba to byla, taková bezstarostná. Strávila jsem tam asi týden a byla to velká legrace. Ale i velká profesionalita štábu a všech těch herců. Pan Šimánek byl úžasný," zavzpomínala Čechoameričanka na natáčení a pobyt ve Špindlu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod