Simona Krainová není žádná dietářka!
Nové bistro, jehož současný vzhled navrhnul český architekt Jaromír Pizinger, se vymyká svým vzhledem i nabídkou jídel. „Upřednostňuji mediteránskou kuchyni a hlavně italskou. Je ve své podstatě jednoduchá a přitom výrazná. Proto se těším i na kuchyni zde v Bistru Kaprova, že bude moderní a sázet bude hlavně na kvalitu a chuť. A co se o mně obecně ví a přiznala jsem to už v mnoha rozhovorech, nedám dopustit i na českou kuchyni. A jsem ráda, že i moderní českou kuchyni zde najdu," svěřila se krásná Simona.
„Naštěstí nejsem žádná dietářka, takže mne tu uvidí často. Ještě že mě to ranní běhání tak baví. U snídaní po běhání tolik nehřeším, tam mám naopak ráda ty lehké varianty. A ty v Praze moc neseženete. Jsem ráda, že kromě klasických variant zde najdu i ty lehké a sportovnější,“ dodala k otevření nového bistra Simona Krainová.
Bistro a restaurace má i svou stálou nabídku menu, kterou bude v průběhu roku reagovat na dostupnost čerstvých sezonních surovin. Pro restauraci je také nadmíru důležitý výběr masa. „Samozřejmě budeme kupovat maso z osvědčených chovů ze zahraničí, ale rozhodně chci v první řadě spolupracovat také s ověřenými českými zemědělci. Například jsem nadšený z hovězího masa plemen Highland a Charolais, které v naprosto přírodních podmínkách chovají manželé Chudobovi na statku v Javornici v Orlických horách,“ svěřil executive chef Bistra Kaprova & Bookshopu Tomáš Černý.
Kromě jídel, bohatých snídaní, originálních limonád a koktejlů tady najdete ale i malý bookshop. Z úcty k historii domu, kde bývalo knihkupectví známé široké veřejnosti ze slavné české komedie Vrchní, prchni! zachovali majitelé tento odkaz v podobě bookshopu s vybranými tituly zaměřenými na historii Prahy, umění, cestopisy a samozřejmě také knížky o gastronomii a kuchařky.