Zemřela legendární představitelka Ribany z Vinettoua

 Celebrity 
10. listopadu 2017 02:06 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Její nezapomenutelná role Ribany ve Vinnetouovi Archiv
Slavná představitelka indiánské hrdinky Ribany z filmu Vinnetou - Rudý gentleman, zemřela. Německá herečka Karin Dorov odešla ve věku 79 let. Nejspíš na komplikace spojené s loňskou nehodou.

Karin Dorov loni v červenci upadla v severní Itálii na chodníku a byla 15 minut v bezvědomí. Z nemocnice, kde prý lékaři nerozpoznali její těžká zranění na hlavě, byla propuštěna domů a následně dokonce hrála v mnichovském divadle Komödie im Bayerischen Hof. V březnu se však její stav zhoršil a byla vesměs v nemocnici. Šlo o komplikace spojené s neurologickými potížemi.

Dorov byla také představitelkouo rusovlasé agentky Helgy Brandtové v bondovce Žiješ jenom dvakrát. „Maminka zemřela v pečovatelském domě. Zcela se nezotavila z loňského těžkého pádu," uvedl její syn. 

Dorov, vlastním jménem Käthe Rose Derrov, byla jedinou německou bondgirl. Právě rolí ve snímku Žiješ jenom dvakrát z roku 1967 s Seanem Connerym v roli agenta 007 Jamese Bonda dosáhla mezinárodní popularity. Dostala však také například roli Kubánky ve špionážním thrilleru Topaz (1969) Alfreda Hitchcocka.

I čeští diváci však Dorovou znají ze tří filmových mayovek. Byla slečnou Ellen ve filmu Poklad na Stříbrném jezeře, indiánskou dívkou Ribanou ve snímku Vinnetou - Rudý gentleman i slečnou Mabel ve filmu Vinnetou a Old Shatterhand v Údolí smrti.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008