Nejromantičtější muzikál se připravuje v Praze: Na koho se můžete těšit v hlavních rolích?

 Celebrity 
11. listopadu 2017 02:00 / René Černý
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ivana Korolová, Dita Hořínková a Lukáš Randák jako Julie, chůva a Romeo Petr Mráček
Muzikál s asi nejromantičtějším, ale zároveň nejdramatičtějším tématem Romeo a Julie se připravuje v Praze. Příběh, který v tomto zpracovnání do Čech přivezl skladatel Zdeněk Barták, se odehraje v Divadle Hybernia a diváci v něm uvidí a uslyší spoustu zajímavých tváří.

Věčný příběh lásky mladých milenců a nenávisti rodů Monteků a Capuletů ROMEO a JULIE podle předlohy Williama Shakespeara, který v jedinečném zpracování hudebního skladatele Zdeňka Bartáka s texty Eduarda Krečmara a hudebního aranžmá Daniela Bartáka a Ivana Zelenky se veleúspěšně hrál v korejském Soulu a následně i na pohádkovém zámku Hluboká, se nyní přesouvá do Prahy.

„Uvidíte napínavé představení se zajímavou scénou, rozmanitými kostýmy, akčními scénami, včetně těch šermířských…," naznačila producentka Ema Krahulíková. 

Skladatel Zdeněk Barták je dokonce i držitelem ocenění GRAND PRIX za nejlepší muzikál asijského kontinentu, získal dva asijské Oscary.

„Zajímavostí bezesporu je i to, že se v pražském nastudování Romea a Julie objeví zpěváci a herci, kteří již s tímto představením mají své zkušenosti, protože je hráli právě na Hluboké. Jsou to Lukáš Randák, Ladislav Korbel či Petr Dopita,” podotkl Zdeněk Barták.

Jinak se ale na scéně objeví sice známé tváře a hlasy, ovšem nové právě v tomto obsazení, jako například: Michaela Bábor Nosková, Ondřej Bábor, Oldřich Kříž, Jiří Zonyga, Martin Pošta, Dita Hořínková, Vlasta Korec, Miloš Knor, Ivana Korolová a celá řada dalších…

„Chtěli jsme dát šanci i dalším velmi šikovným lidem, i těm, kteří mají s divadlem a muzikály zkušenosti. Z castingů vzešli ale třeba i nováčci, kteří neměli doposud velké zkušenosti s tímto uměleckým odvětvím, ale zaujali nás svým talentem i odhodláním pustit se do poměrně těžkého představení po herecké, pěvecké i choreografické stránce,” zdůraznil režisér Roman Štolpa, kterého veřejnost znala doposud jako televizního, filmového a divadelního herce. Ten však s muzikálovou režijí začal už v roce 2000. 

„Je to úžasné dílo od pana Shakespeara a spolupráce s Romanem Štolpou je skvělá. Nekřičí, nic nerozbíjí, je laskavý a když ho něco dojme, dokonce i pláče," prozradil představitel Romea, zpěvák a herec Lukáš Randák, kterého před lety právě na Hluboké objevil Zdeněk Barták.

 

 

 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve