Špinarová je konečně v Síni slávy, ale předávání cen je zoufalství!

 Celebrity 
23. května 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
1 fotografie v galerii
Věru Špinarovou by ocenění Síň slávy ceny Anděl jistě potěšilo! archiv
Jediná světlá stránka předávání cen Akademie populární hudby Anděl, bylo na pondělním večerním předávání uvedení do Síně slávy in memoriam zpěvačky Věry Špinarové. Jinak byla celá, kdysi prestižní akce, totálním propadákem.

Namísto hlavního vysílacího času na ČT1, pozdější čas na ČT 2 a přenos z Lucerna Music Baru. Do toho moderátor Libor Bouček, který byl v podstatě ve svetru. 

„A někteří, o těch raději pomlčím. Je to totální úpadek. Rozdali si to zase kámoši. Třeba kapela Jelen a spol, kterou někdo, ani nevíme proč preferuje. Co s prominutím dokázali?,” divil se jeden z muzikantů.

„Alespoň, že tu Věrku Špinarovou uvedli do síně slávy.  Kvůli tomu je dobře, že se Ceny Anděl ještě konají, jinak jsou zbytečné,” dodal jeden z účastníků večera.  [bomba] 

Zpěvačka Věra Špinarová, interpretka a majitelka nenapodobitelného hlasu zemřela letos v březnu ve věku 65 let. Několik dní předtím zkolabovala při koncertu v Čáslavi, měla zástavu srdce. Posledního rozloučení v Ostravě se zúčastnily tisíce jejích příznivců. Ocenění převzal v pražském Lucerna Music Baru její syn a producent Adam Pavlík.

Opět je ale smutné, že Špinarová dostala další cenu, podobně jako Cenu města Ostravy až po své smrti.

Špinarová originálním sytým hlasem patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Proslavily ji písně jako Meteor lásky, Bílá jawa 250, Raketou na Mars, Měj mě rád nebo Jednoho dne se vrátíš. Mezi špičku domácí populární scény ji katapultovala nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Vydala 13 desek.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve