Troška dnes slaví narozeniny! A dostane nový film!

 Celebrity 
18. května 2017 03:16 / René Černý
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zdeněk Troška a Richard J. Müller, jeden z hlavních představitelů nové pohádky! Čertoviny
Zdeněk Troška slaví právě dnes své 64.narozeniny a dostane hodně unikátní dárek. A sice si natočí novou, typicky českou pohádku Čertoviny. Už od příštího týdne začne na několika místech Česka natáčení se skvělým hereckým obsazením!

„Pan režisér oslavuje 18. května narozeniny, a protože víme, že práce na pohádkách je pro něj největším dárkem, dali jsme mu začátek natáčení vlastně k narozeninám," řekla producentka Dana Voláková.

První scény zavedou štáb i režiséra přímo do pekla, které se bude točit v zábavní parku Čertovina nedaleko Hlinska.

Hlavních rolích pekelníků, kteří se vydají do lidského světa, se zhostí Jakub Prachař a Dominick Benedikt. Zatímco Jakub Prachař má za sebou již několik pohádkových rolí, u Dominicka Benedikta, kterého diváci mohou v současnosti vidět v Divadle na Vinohradech v představení Moliérovy hra Škola žen, půjde o filmovou premiéru.

„Toho stačí jenom trochu umazat a máme krásného čertíka,“ liboval si Zdeněk Troška, když kudrnatý mladík dorazil na kostýmní zkoušky.

Pekelné osazenstvo doplní ve filmu Karel Dobrý v roli Lucifera. Haničku hraje Sara Sandeva, jejího milého Jana mladý herec Richard Jaroslav Müller, sedláka Oldřich Navrátil, statkáře Kopyta Jaromír Nosek, selku Andrea Hoffmannová. V dalších rolích uvidíme Davida Gránského, Janu Bernáškovou, Radka Holuba.

Zdeněk Troška se k čertům vrací již po několikáté  -  ať to byly pohádky Z pekla štěstí, Čertova nevěsta, či  milovaný čert z Princezny ze mlejna… Přestože peklo je synonymem pro zlo, čerti v českých pohádkách bývají spíše dobráčtí. Jací budou čerti v nové pohádce?

„Pokračuji v podobě českého pekla a i čerta, které známe z pohádek Jana Drdy, Josefa Lady a dalších našich spisovatelů,“  říká klasik české filmové pohádky Zdeněk Troška.

„Český čert je spíš nešikovný trumbera, než zákeřný škodič; rád by se bratříčkoval s člověkem a pokud mu něco provede, je to spíš úsměvná čertovina, než zlomyslnost. Takže opět uvidíme čertiska, nad jejichž snažením dostat hříšné duše do pekla se budeme usmívat," dodal. 

Natáčení bude probíhat od konce května do konce června. Kromě Čertoviny se bude točit ve skanzenech Třebíz a Přerov, na tvrzi v Drslavicích a v malebných vesničkách v Jižních Čechách, v okolí Pištína.

Do kin půjde nová česká pohádka 5. ledna 2018, regionální předpremiéry budou moct diváci navštívit už mezi vánočními svátky! 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve