Nejslavnější kardioochirurg českých celebrit končí!

 Celebrity 
03. května 2017 02:20 / René Černý
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jan Pirk po mnoha letech končí jako přednosta kliniky v IKEMu archiv ČT
Kardiochirurg řady českých celebrit i politiků Jan Pirk, končí! Ne snad, že by šel zcela do důchodu, ale přenechá post přednostky kliniky IKEMu někomu mladšímu. Co ale teď bude vlastně dělat?

Jan Pirk do důchodu nejde. Operovat bude dál, jen šéfovat klinice už nebude. A ani nechce. „Vnímám to jako přirozený vývoj. Moji žáci už dorostli a můžou po mně práci převzít,“ uvedl přední české lékař Jan Pirk, mezi jehož pacienty patří třeba Karel Gott, Juraj Jakubisko nebo Václav Neckář. 

 K jeho povinnostem ve funkci patřilo třeba dohlížení na rozpočty klinik, přístrojové vybavení i personální obsazení. „Funkci jsem zastával 26 let, teď se těším, že budu mít čas na odbornou literaturu a na rodinu. Manželka se pochopitelně těší hlavně na to druhé,“ podotkl lékař a přednosta. 

„Operovat plánuji ve stejné míře jako dosud,“ říká Jan Pirk, který zvládne okolo 220 operací ročně. Zároveň zůstane na pozici šéfa Kardiocentra, které zastřešuje všechny kardiologické kliniky IKEM. „Budu tak moci na všechno dohlédnout, ale rutinní vedení kliniky jsem předal,“ vysvětluje.

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008