Poullain varuje před vítězstvím Le Penové ve Francii! Tohle nemůžeme dopustit!

 Celebrity 
01. května 2017 04:51 / René Černý
  1
📷
1 fotografie v galerii
Chantal Poullain varuje před vítězstvím Marine Le Penové ve francouzských prezidentských volbách! archiv
Herečka a šansoniérka francouzského původu Chantal Poullain šokuje! Varuje před vítězstvím Marine Le Penové ve francouzských prezidentských volbách. Prý to nesmí nikdo dopustit. Co za problém šarmantní umělkyně má?

„Je důležité, aby Marine Le Pen neuspěla. Nemůžeme přece připustit, aby se stala prezidentkou Francie!“ řekla v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz česko-francouzská herečka Chantal Poullain, která se prý prezidentských voleb zúčastnila a půjde volit i ve druhém kole.

„Celý program Marine Le Pen je podle mne katastrofální a znamenal by smrt Francie. Takže musíme – ať chceme, nebo ne – volit Emmanuela Macrona... Její odhodlání k odchodu z EU a eurozóny je absurdní, je xenofobní a rasistická. Fouká do ohně a rozněcuje tak nenávist,“ podotkla Chantal Poullain, která je prezidentkou Nadace Archa Chantal.

A proč je podle Poullain Le Penová pro její rodnou zemi takovou hrozbou? „Její program je demagogický. Slibuje zlepšení sociálních problémů, ale nepřináší řešení. Její odhodlání k odchodu z EU a eurozóny je absurdní, je xenofobní a rasistická," říká Chantal a vysvětluje i to, proč se jí nelíbí postoje Le Penové směrem k uprchlíkům. 

„Musíte ovšem tady udělat rozdíl mezi utečenci a ekonomickými migranty. Je třeba mít někdy porozumění pro lidi, kteří chtějí existovat bez strachu a hladu. Mnoho lidí utíká před válkou a tomu v České republice vzhledem k vlastní historii rozumíte. Bylo by ale samozřejmě dobré, aby existovala v Evropské unii lepší kontrola. Měli bychom mít přehled o tom, kdo k nám přichází a kam míří. Jsou mezi nimi také ti, kteří se zase chtějí po válce domů vrátit. Postoje k imigraci Marine Le Pen jsou katastrofální, až mě děsí. Vždyť v případě teroristů nejde pouze o imigranty, v mnoha případech jsou to lidé, kteří se ve Francii už narodili, mají francouzské občanství a teprve pak se zradikalizovali. Proč tomu tak je?," dodala Poullain.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47