Kritický stav Špinarové pokračuje: Všichni se bojí jediného...!

 Celebrity 
24. března 2017 04:50 / Marek Pokorný
  2
📷
2 fotografie v galerii
Zazpívá si Věra Špinarová ještě někdy? To je to, co teď nikdo neví! archiv
Stav Věry Špinarové, (65) která ve středu na koncertě v Čáslavi zkolabovala a prodělala dlouhou zástavu srdce, se nemění. Její stav zůstává i nadále kritický. Stále je na ARO Motolské nemocnice, kde je napojena na přístroje. Všichni se ale bojí jediného...!.

Zpěvačka zkolabovala přímo během koncertu v čáslavském kulturním domě. Pomoci se jí sice dostalo okamžitě, ale prodleva, kdy byl mozem bez zásobování kyslíkem, byla poměrně dlouhá. „Zhruba deset až patnáct minut. Byla dlouho resuscitována a poté, co se to podařilo, byly její životně důležité funkce napojeny na monitory a pak mohla být transportována k nám do Motola," prozradil VIPstory.cz zdroj ze špitálu.

Špinarová upadla do komatu, z kterého se zatím neprobrala. „Je otázka, v jakém stavu je mozek a co nastane, pokud se pacientka probere. Zda tam bude nějaké poškození, případně jaké. Ovšem ani u zdánlivě těžkých nebo beznadějných případů není vyloučeno výrazné zlepšení. A někdy se stane, že se takový člověk sice po dlouhé době, ale přesto vrací do téměř běžného života," dodal zdroj z nemocnice, který si nepřeje být jmenován.

Pokud je ale člověk bez srdeční činnosti a tudíž mozek bez kyslíku déle než pět minut, což u Špinarové bohužel nastalo, hrozí nenávtatné poškození mozkových center. „Takový člověk může mít doživotní následky. A je třeba se připravit na cokoli," upozornil jeden z odborníků na problematiku, která se týká i slavné zpěvačky.

Špinarová si před osudným koncertem v Čáslavi, který byl přerušen právě proto, že se jí udělalo zle a v zákulisí pak zkolabovala, nestěžovala na zdravotní potíže. „Cítila se poměrně dobře, vtipkovala. Nikdo nečekal, že se něco takového stane...," řekl člověk z kapely, která Špinarovou řadu let doprovází.

V minulosti ale zpěvačka prodělala několik kolapsů, ať už kvůli vyčerpání, tak i zřejmě z důvodu problémů se srdcem, které však nebyly nijak závažné. Tedy alespoň ne tak, jako ten poslední.

„Všechny koncerty byly nyní zrušeny, včetně chystaného tour s Heidi Janků. Vstupenky budou lidem propláceny zpět v místě jejich nákupu," dodal management Špinarové.

„Prosíme všechny fanoušky a přátele, aby máme drželi palce. Opravdu to teď moc potřebuje," dodal syn Špinarové Adam Pavlík přes promo manažera.  

 

Špinarová má před podzimním tour s Heidi Janků, ovšem do toho jezdí šňůru svých koncertů s bandem Adama Pavlíka, svého syna a manažera. Právě velký pracovní zápřah a vyčerání může být důvodem jejího kolapsu.

„Ano, maminka je v nemocnici. Zatím více nevíme…,” potvrdil Adam Pavlík s tím, že prognózy zatím nezná. „Začala zpívat a najednou se sesunula k zemi. Někdo začal volat, jestli je v sále doktor. Byla tam lékařka a záchranáři tam byli do pěti minut. Pak jsme odcházeli. Bylo mi ji hrozně líto, ona má tak skvělý hlas. Držíme jí palce, aby byla v pořádku,” řekla jedna z návštěvnic koncertu paní Božena.

Podle informací VIPstory.cz je Špinarová hospitalizována na JIP v motolské nemocnici. Zde lékaři provádějí podrobná vyšetření. V posledních týdnech se zpěvačka necítila nejlépe. Stěžovala si na únavu. Kromě vyčerpání může být za vším i proměnlivé počasí, které v současné době panuje. 

Tour Věra Heidi, které má Špinarová absolvovat se svou kamarádkou a kolegyní Heidi Janků, zatím odvoláno nebylo. Uskutečnit se má na podzim po 8 městech Čech a Moravy, včetně pražské Lucerny. Všichni věří, že do té doby se Špinarová dá dohromady. 

 

 

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve