Královna Alžběta II. se po 21 letech objevila v Praze!

 Celebrity 
24. března 2017 03:20 / Marek Pokorný
  0
📷
4 fotografie v galerii
Alžběta II. se po 21 letech vrátila do Prahy! J. Hauer
Nejdéle vládnoucí panovnice světa, britská královna Alžběta II. se po 21 letech vrátila do Prahy. Naposledy ji Češi viděli na oficiální návštěvě v roce 1996, když jí k nám pozval tehdejší prezident Václav Havel. Nyní se oba setkají znovu!

Zatímco v reálném životě to už možné není, v tom zábavném a světě voskovém není nic nemožné. Nejzábavnější muzeum voskových figurín v Praze vzdává hold Alžbětě II. a přivítalo ji ve svých řadách.

Slavnostní "inaugurace" se zúčastnila velvyslankyně Velké Británie i Jejího Veličenstva Jan Thompson, ředitelka Britské obchodní komory Marcela Čermáková či režisérka, scénáristka a producentka Pavlína Moskalyková.

Alžběta II. slaví letos 65 let na trůně, takzvané 'safírové výročí' a brzy také oslaví své úctyhodné 91. narozeniny. Jsem velmi ráda a je mi ctí, že zde Její Veličenstvo mohu přivítat," uvedla velvyslankyně Velké Británie Jan Thompson.

Nadšená z figuríny britské panovcnice je i slavná režisérka, producentka, spoluautorka a autorka seriálu Četnické humoresky Pavlína Moskalyková Solo, žijící střídavě v Česku a USA, kde také pracuje pro Hollywood.

„Já jsem nadšená tím projektem Grévinu, tou pestrostí, nápadem, celkovým pojetím, a také tím, že je zde i královna Alžběta. Mám osobně takovou paralelu s Anglií. Jednak jsem chodila do anglické školy, potom bydlím těsně vedle britské ambasády, a pak můj manžel žil v Anglii...," podotkla Moskalyková.

Alžběta II. získala v muzeu čestné místo vedle prezideta Václava Havla. Nyní je to přesně 21 let, kdy britská královna Alžběta II. poprvé navštívila Prahu a setkala se s tehdejším prezidentem.

„Tenkrát byla středa 27. března 1996 a britský královský pár u nás strávil tři dny. Kromě Prahy navštívili i Brno, kde je vítalo tisíce lidí. Královna Alžběta II. je prvním britským monarchou, který navštívil Českou republiku. Nyní se toto historické setkání opakuje. I když jeho aktéři jsou tentokrát voskoví. Podoba obou soch je však dokonalá, tak jak to umí jen v našich ateliérech Grévin," prozradila marketingová ředitelka muzea Daniela Pedret.

V muzeu Grévin jsou možná i další královská setkání. Vosková královna Alžběta II: se zde setkává s jedinou vládnoucí ženou na českém trůně císařovnou Marií Terezií. Britská královna dorazila právě včas, aby stihla oslavy 300. narozenin císařovny, které se kvapem blíží.

Zvláštní zajímavostí je také to, že v muzeu se Alžběta II. setkává i s Angelinou Jolie. Právě tuto slavnou herečku kdysi povýšila do šlechtického stavu. Znamená to, že i toto "setkání" má v Praze svůj smysl. 

 

 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod