Herečka si pustila pusu na špacír, tak ji prostě zabili. V ČR má svou figurínu!

 Celebrity 
06. srpna 2016 03:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Vlastním jménem Norma Jeane Mortensen. Zemřela v pouhých 36 letech archiv
Před čtyřiapadesáti lety celý svět šokovala zpráva o smrti Marilyn Monroe. Oficiální verze vyšetřovatelů uváděla, že se herečka zabila sama předávkováním prášky. Této verzi ale nikdy neuvěřili ti, kteří Marilyn opravdu dobře znali.

Celá léta se snaží poukazovat na to, že Marilyn se konečně začalo dařit, byla se svým životem spokojená a dokonce plánovala svatbu. Navíc pitva neprokázala přítomnost léků v žaludku. Dodnes se tak valná část Američanů domnívá, že bývalému sexsymbolu na druhý břeh někdo pomohl. Jaké jsou nejpravděpodobnější teorie skonu božské krásky?

Na prvním místě se zmiňuje nehoda. Marilyn v osudný den pozřela dva léky, které mají jeden na druhý velkou nesnášenlivost. V důsledku toho mohl organismus herečky zkolabovat.

Druhá teorie zmiňuje sebevraždu, i když možná pouze demonstrativní. V den smrti se s filmovou divou rozešel její milenec Bobby Kennedy, což mohlo herečku uvrhnout zpět do depresí, se kterými se celý život potýkala.

Mnozí se přiklánějí k řízené sebevraždě. Scénář by byl téměř totožný s předcházejícím, jen s tím malým rozdílem, že Marylin se pro odchod ze světa nerozhodne sama, ale pouze poslechne své nejbližší. Tak to alespoň vyplývá z tajného třístránkového dokumentu FBI, který se objevil v roce 2007.

Stále diskutovaná je však i možnost vraždy. Až příliš toho věděla na prezidenta a jeho bratra a až příliš často si pod vlivem alkoholu pouštěla pusu na špacír.

Ani jedna z uvedených verzí však nikdy nebyla se stoprocentní jistotou ani potvrzena, ale ani vyvrácena. Smrt jedné z nejkrásnějších hereček bude navždy zařazena do kategorie „záhadná". Něco napovědět mohou snad jen poslední slova seržanta, který smrt vyšetřoval. „Nemám důkaz, ale odcházel jsem s pocitem, že tam bylo něco, čemu jsem nerozuměl.“

Marilyn Moroe má v ČR svou figurínu. Najdete ji v pražském muzeu Grévin, kde kromě dalších zhruba 80 osobností stojí právě ona ve zlatých šatech!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47