Byl Josef Vinklář vypočítavý prospěchář, který donášel na kolegy? Asi ano!

 Celebrity 
11. července 2016 03:01 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Josef Vinklář byl prý ve skutečnosti úplně jiný, než za jakého byl považován! Profimedia
Na obrazovce působil Josef Vinklář jako suverén, bavič, vypravěč, kamarád, ale ve skutečnosti byl jen skvělý herec. Jako o ne zrovna dobrém člověku o něm někteří hovoří. Říkají dokonce, že bych prospěchář, který se nezachoval k mnoha kolegům a známým zrovna fér.

Doktor Cvach z Nemocnice na kraji města nebo pan Bouše z Panoptika města pražského, které televize zrovna vysílá, byl svůj. Chtěl to nejlepší pro sebe a pro to byl údajně ochoten udělat cokoli.

"V divadle měl můj manžel problém, který se jmenoval Josef Vinklář! Pepa chtěl hrát všechny Mílovy role. Proč? Protože byl nejlepší, ve všem, včetně informování soudruhů,“prozradila týdeníku Rytmus Života Miroslava Besserová, spisovatelka a vdova po herci a dabérovi Vilému Besserovi (+54).

Zatímco její manžel nebyl z těch, který by se někam cpal, Vinklář se prý cpal naopak všude. Musel být vidět, musel být nejlepší a neštítil se údajně dělat podrazy nebo donášet na kolegy, nejenom na Bessera.

Josef Vinklář byl znamenitý herec, ale podle mnohých pamětníků či kolegů byl v soukromí úplně jiný. Nerudný, údajně podrazák, který kvůli roli prý udělal cokoli.

Dokonce nechybělo málo a herec si to s Josefem Vinklářem málem vyřídil ručně stručně. „To když ho František Vláčil obsadil do ‘Hadího jedu‘. Pepa režiséra v klubu opil a původně Mílovu roli si domluvil pro sebe. Zahrál ji ale dobře, ale vůbec nechápu, proč tak výborný herec tohle dělal,“ ptá se dodnes sama sebe Miroslava Besserová.

Není však jediná. O svérázném chování hereckého barda Vinkláře, který vyprávěl, jak lidi miluje a kolik přátel má v divadle, dokázal podrazit dokonce i režiséra Jiřího Sequense. U něj doma býval Josef Vinklář prý stále. Nosil víno, režisérovi doslova podlézal a žadonil o role. Když se v roce 1989 změnil režim, jeho chování vůči Sequensovi se jako mávnutím kouzelného proutku změnilo!

Přestal se s ním stýkat, přestal ho zdravit a co je úplně nejhorší, Vinklář před slovutným režisérem dokonce přešel na druhý chodník! „Protože už nežije a nemůže se bránit, nechci tuto informaci ani potvrzovat, ale ani vyvracet. Ale zároveň nechci ani lhát,“ podotkl režisérův syn Jiří Sequens ml.

O tom, že byl Josef Vinklář zcela jiný člověk, než za jakého ho diváci mají, se pro Bleskove.cz rozhovořila jedna z hereček, která si ale nepřála být jmenována. „Točila jsem s ním asi třikrát a musím říct, že nadutějšího, arogantnějšího chlapa a kolegu jsem asi nezažila. I když vlastně ještě jeden takový existuje, ale ten stále žije,“ uvedla herečka, která prý ví o případech, když se Vinklář nezachoval vůbec kolegiálně.

„Chtěl vždy hlavně pro sebe to nejlepší, nejvyšší honoráře. A o tom, že soudruhům donášel, to věděl snad každý. Jediný, kdo se ho stále zastával a zastává a hovoří o něm jako o kamarádovi, je Jiřina Bohdalová. Ta vyšla v životě s každým, s kým bylo potřeba. Ale Pepa Vinklář měl dvě vlastnosti – jako herec byl skvělý, jako člověk byl hodně mizerný, kromě toho, že se i rád hodně napil...“ dodala herecká kolegyně.

Příliš oblíbený údajně nebyl ani u mnohých lidí v Jinolicích v Podkrkonoší, kde měl mnoho let svou chalupu. Přátelil se jen z úzkou skupinkou lidí. S ostatními se moc nebavil.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty