Znechucený Troška: Proč nejezdí na festival do Varů?

 Celebrity 
10. července 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zdeněk Troška prý umí lépe využít čas, než exhibicí ve Varech. Třeba dokončováním nového filmu Strašidla! Fénix film
Karlovarský Filmový festival skončil. Přehlídka celebrit, jejich rób a filmů je minulostí a bude se chystat 52. ročník. Jsou ale umělci a filmaři, kteří tam nejezdí. Zkrátka už je to nebaví a mají pocit, že to vše tak nějak upadá, a že poslední, o čem to je - je právě film. Podobně jako znechucený Zdeněk Troška!

Proč už roky do Varů autor komedií, pohádek i oper nejezdí? Nemá prý důvod. Jak říká, umí lépe využít čas. "Přiznám se, že mě festival vůbec nezajímá. Celé mi to nějak nesedí. Přijde mi to spíše jako smetánkovská přehlídka a je jiná, než na jakou jsem jezdíval jako student. Nemám to moc rád," přiznal pro Parlamentnilisty.cz Zdeněk Troška, jenž za měsíc a něco přijde do kin s novou komedií Strašidla.

Troška přiznal že má raději Febiofest, který si na nic nehrají, ale podobně, jako se nehrne do Zlína, nejezdí už ani do Karlových Varů!

Přijíždějí tam kritici, pořádají se večírky, už se to hodně změnilo od dob, kdy to mělo úroveň a mělo to pro co žít. Dnešní styl mi moc nesedí. Dějí se věci, které se neslučují s férovou hrou tohoto podnikání. Nechci to rozmazávat. Dozvěděl jsem se také, že jsem kontroverzní režisér, který veřejným vystoupením proti umístění amerického radaru v Brdech ukázal, na jaké straně stojí. Tím pádem jsem se dozvěděl, že mně mocnými pány byla zamítnuta podpora na další tehdejší pohádku Čertova nevěsta a peníze dostal někdo jiný. Pak se dozvíte, že o tom rozhoduje pražská kavárna, která je proti Troškovi vyhraněná," prozradil až šokující informace Troška, který jen potvrzuje, jak je vše velmi "nezávislé" a "spravedlivé".

Také proto filmové festivaly neřeší a nejezdí na ně. "Určitě je v Karlových Varech spousta nádherných filmů k vidění, ale počkám si, až budou uvedeny. Když jsem tam byl pozván, abych přijel s pohádkou, uvědomil jsem si, že tam moc kumštýřů a filmařů nebylo. Pak mi bylo vysvětleno, že jsou to sponzoři, manažeři, jejich přítelkyně, občas nějaký herec… To není to spontánní, co jsem tam zažíval já jako student, kdy jsme se všichni potkávali. Můžu říci, že pak už jsem ani nepotkával žádné své kolegy," dodal smutně Troška.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty