Rakovinou zkoušená Věra Čáslavská! Děsivá slova!

 Celebrity 
06. července 2016 04:01 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Věra Čáslavská se i přes svou krutou nemoc na svět dívá stále optimisticky! Profimedia
Olympionička Věra Čáslavská už nějaký ten měsíc bojuje se zákeřnou rakovinou slinivky. Zatím statečně bojuje, přesto, že zhubla asi dvacet kilo a porazit tuto nemoc se jí zcela nedaří. Zatímco ale před nějakou dobou hovořila s velkou nadějí, teď z jejích slov až mrazí!

„Minulý týden mi dělali velice kompletní vyšetření PET rentgenem a CT. Ložiska rakoviny při nich svítí. No a já bohužel svítila,“ prozradila sportovkyně pro nedělní Blesk.

„Neznám nikoho, kdo by tento typ rakoviny porazil. Snažila jsem se dělat úplně všechno, abych rakovinu porazila. Pila jsem šťávu z červené řepy a děti mi sháněly pampeliškové kořeny na čaj a bylinky. Nic nepomohlo,“ říká smutně Čáslavská, která na rozdíl od jiných pacientů má vlasy, což znamená, že zatím nepodstoupila silnější dávky chemoterapie, ale patrně jen ozařování.

Sama přílišné naděje na uzdravení zřejmě moc nevidí, ale dělá vše proto, aby se stal zázrak. „Já říkám, že rakovina je kanibal, sežere všechno, i to, co svému tělu dodávám,“ vysvětlila a dodala, že lékaři v Motole i v IKEM, kde je v jejich péči, se o ni velmi dobře starají.

Pomoc v zahraničí prý hledat nebude. Bude dál zkoušet metody, které by mohly zabrat. Dobře ale ví, že přežitelnou tohoto typu nádoru je velmi malá. Na rakovinu slinivky zemřel nedávno i architekt Bořek Šípek. Ten se zkouše léčit ve Španělsku, leč bohužel jeho stav byl už velmi pokročilý.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím