Těžce nemocná Květa Fialová. Vyděsila nejlepší kamarádku, a ta se z toho málem zhroutila!

 Celebrity 
18. dubna 2016 04:54 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Květa Fialová žije už ve svém vlastní světě a většinu svých kdysi nejbližších ani nepoznává! archivní foto ČT
Chudák Tornado Lou, tedy její představitelka Květa Fialová. Alzheimerova choroba choroba, která před lety zabila i jejího manžela, režiséra Pavla Hášu, postoupila natolik, že už nepoznává ani své nejbližší. Zatímco dceru Zuzanu a vnučku Dominiku ještě snad pozná, na to, kdo je její nejbližší kamarádkou si jen těžko vzpomíná. Herečka Naďa Konvalinková je z toho v rozpacích.

Ač Konvalinková zažila stavy Pavla Háši, protože ho s Květou před lety, když byl v tom samém Alzehiemer centru umístěn, navštěvovala, teď je to jiné. Konvalinkovou prý stav Fialové natolik vyděsil, že se z toho prý málem zhroutila.

"Naďa říkala, že je to úplně jiný člověk. Prázdný pohled a často neví, kdo je, proč za ní přišla. Pak má zase stavy, že říká, že spěchá, protože točí, nebo hraje večer v divadle a nestihla by to. Vůbec Květa neví kde a proč je a žije tak trochu v době před deseti nebo dvaceti lety," prozradila společná kamarádka Fialové a Konvalinkové.

Zatímco Naďa Konvalinková slaví 65.narozeniny, na žádné oslavy nemá ani pomyšlení. "Jsem hodně zaneprázdněná. Mám před další premiérou," nechala se slyšet herečka, které to nyní velmi sluší, protože hodně zhubla.

To jí samo o sobě dělá radost, jen stav její blízké přítelkyně, s kterou trávila volný čas, jezdila s ní na dovolenou na na zájezdy, jí trápí. Nedokáže se smířit s tím, že Fialová pomalu ale jistě odchází a její myšlenky už vlastně dávno odešly. "Květa žije v jiném čase. Hodně věcí se jí motá a jen občas, když má světlejší chvilky, si dokáže alespoň malinko uvědomit realitu. Hlavně už skoro nechodí," dodal zdroj.

Právě i to je slabina Alzheimera, a sice, že pacienti mohou přestat chodit, nebo mluvit. Ovšem co se prý na druhou stranu paradoxně zlepšilo je Květino nemocné srdce. Zatímco měla před rokem a půl prodělat mozkovou a srdeční příhodu, od domy, kdy propukla její nemoc se problémy se srdcem zásadně zlepšily. I toto u pacientů trpících stařeckou demencí a Alzheimerem stává a je to zcela běžné.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008