Takhle Dáša Havlová zahání smutek po manželovi! Kdo by to do ní řekl?

 Celebrity 
10. dubna 2016 04:53 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Dagmar Havlová je už pět let sama. Jaké měla pocity po odchodu manžela? Facebook
Prázdno a temnota, to cítila Dagmar Havlová po odchodu manžela Václava Havla. Letos uplyne už pět let, kdy na své milované chalupě na Hrádečku zemřel. Bývalá první dáma se proto snažila překonat bolest, smutek a samotu vším, co jí mohlo zaměstnat.

Havlová pro časopis Moje psychologie popsala stavy, kterými po ztrátě manžela procházela.

„V prvních měsících po smrti manžela nastalo velké prázdno a temnota. Snažila jsem se ho zaplnit prací, charitou, staráním se o vnučky, péčí o dům, ale často jsem cítila, že jsou to jen náhražky a prostředky, které mi pomáhají žít dál,“ řekla bývalá první dáma.

Protože se říká, že čas vše zahojí, i toto období překonala. Přesto se pořád cítí vlastně sama, i když má okolo sebe rodinu, řadu přátel a její práce, včetně práce pro charitu ji naplňuje a zaměstnává.

Momentálně se učí francoužštinu a angličtinu, což je v jejím věku obdivuhodní. „Chtěla bych se také naučit pořádně malovat! Maluji oleje, začala jsem s tím v Lánech, když mi bylo znemožněno hrát a potřebovala jsem se kreativně vyjádřit,“ dodala herečka.

Že by jí bylo znemožněno hrát? Tehdy se přeci první dáma rozhodla sama, že odejde z prken, která znamenají svět a bude se plně věnovat roli první dámy. Až následně se k divadlu či filmu vrátila.

Se svým manželem Václavem Havlem je prý ale ve spojení stále. Myslí na něj, v duchu si s ním povídá, radí se s ním. A jak vždy říkala, bývalý prezident byl dobrým rádcem.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím