Kamarád Bílé, kněz Czendlik má další job! Aspiruje na cenu TýTý?

 Celebrity 
10. dubna 2015 04:15 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Zbigniew Czendlik není jen katolickým knězem, ale i televizním a teď i rozhlasovým moderátorem! archiv ČT
Blízký přítel zpěvačky Lucie Bílé, Zbigniew Czendlik není jen katolický kněz, ale i poměrně známá celebrita. Kromě toho, že už nějaký čas je tváří i České televize, stane se teď tváří, či spíše hlasem i veřejnoprávního rozhlasu. Třeba příští rok díky popularitě dostane cenu TýTý?

Czendlika buď lidi milují, nebo nenávidí. A není to o tom, jestli jsou věřící, nebo ne. Naopak mnohdy spíš ti věřící kritizují svého duchovního za to, že je příliš vidět mediálně, což se prý na kněze nehodí.

„Hlásám slovo boží nejen v kostele, ale i v médiích, hovořím s lidmi a k lidem,“ říká na to populární kněz a kamarád Zlaté slavice Lucie Bílé, který ji i moderuje některé její koncerty.

Czendlik už v neděli poprvé usedne za mikrofon Českého rozhlasu Dvojky a v pořadu „Jak to vidí“ doplní sestru Angeliku a budou se tak střídat v moderování pořadu.

„Zbigniew Czendlik je skutečně rozhlasový člověk, který umí předávat pozitivní energii prostřednictvím rozhlasových vln. A tak mne opravdu těší, že moderátorem nedělního vydání prestižního pořadu Jak to vidí bude právě on,“ říká doslova šéfredaktor ČRo Dvojky Miroslav Dittrich.

Katolický kněz má ale celou řadu svých příznivců, ba spíše fanoušků. Czendlik bývá ozdobou různých společenských akcí, kde s lidmi hovoří o všech tématech a co je o něm hodně známo, má veliký smysl pro humor. „A to se lidem na něm líbí, že to není starý, zapšklý a nevrlý velebníček, ale moderní farář, říká jedna z jeho fanynek a farnic.

Je zastáncem poměrně moudrého životního motta: „Spěchejme milovat lidi, protože rychle odcházejí.“
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Móda a kultura: Jak kulturní rozmanitost ovlivňuje módní trendy?

Styl

Vodu z rýže byste neměli vylévat do odpadu. Důvod vás možná překvapí

Dům a zahrada

Jak efektivně odstranit starý nátěr ze dřeva a co k tomu použít