Smrt Kovarčíka objasněna. Opravdu? Proč policie dělá takové tajnosti?

 Celebrity 
09. dubna 2015 04:58 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Peter Kovarčík prý zemřel na prasklý vřed, ale bylo to opravdu tak? Proč nikomu čtyři dny nechyběl? archiv
Smrt Petera Kovarčíka (+61), kterého v jeho pražském bytě 23. března našel mrtvého jeho řidič, je stále opředena tajemstvím. Na světlo světa vyšly zprávy o tom, že zemřel na perforaci žaludečního vředu a vykrvácel, což je svým způsobem nesmysl. Ale proč policie dělá s jeho úmrtím takové tajnosti? A proč zesnulý podnikatel čtyři dny nikomu nechyběl?

Zpěvačka Michaela Nosková po oznámení úmrtí tvrdila, že ještě v pátek s ním mluvila, teď vyšlo najevo, že zemřel nejspíš už o den dříve ve čtvrtek. Právě v koupelně mu praskl vřed, on opadl na umyvadlo a pak na zem. Několik hodin prý mohl žít. Neznamená to ale, že nemohl být po úderu hlavou o umyvadlo v bezvědomí několik hodin a následně nastala smrt. Kovarčík však nezemřel jistě na vykrvácení, ale na celkovou otravu. Po prasknutí vředu se hrnou žaludeční šťávy do těla, krev vytéká dovnitř organismu a nastává otrava organismu.

"Pokud ho něco zabilo, byla to sepse. Jsou to nebezpečné stavy, ale určitě klasicky nevykrvácel. To by mu musela prasknout aorta," potvrdil jeden z lékařů, který podobné případy řeší.

Zvláštní je spíš to, že některé média přijdou s příčinou smrti, ale policie se oficiálně k ničemu nevyjadřuje a tvrdí, že ještě nemá k dispozici všechny výsledky. Pokud je mají "zaručené zdroje", proč je nemá policie? A proč s tím dělá takové tajnosti? Že by to všechno bylo trochu jinak, ptají se lidé z Kovarčíkova okolí.

Proč také podnikatel a lobbista nikomu čtyři dny nechyběl, když byl v denním kontaktu s množstvím lidí, dalších podnikatelů, lobbistů, producentů, umělců, milenek? A ani jeho nejbližší ho čtyři dny nesháněli? Zvláštní okolnosti jeho smrti zajímají řadu lidí z jeho okolí.

Peter Kovarčík zemřel přitom v době, kdy na povrch vyšly informace o tom, že ho měla česká i švýcarská policie začít prověřovat pro údajné možné finanční machinace, praní špinavých peněz a prý se objevilo tajné švýcarské konto se 650 miliony korunami, k němuž měl mít podpisové právo právě Kovarčík.

Policii zajímalo, kde bral na své kšefty i projekty, muzikály, filmy a podobně peníze, kterými rozhazoval a chlubil se slovy: Já mám moc, já mám peníze, já můžu všechno. Já vám ukážu, kdo je Kovarčík," vzpomínají i někteří lidé, kteří s ním měli kdysi či nedávno co dočinění.

Kdo teď mnohamilionové projekty zaplatí? Kdo bude financovat velkolepé a nákladné akce a aktivity. Je vůbec co dědit, když se objevily spekulace, že Kovarčík byl chudý jak kostelní myš, měl jen dluhy a miliardáře ze sebe jen dělal? To se ukáže v následujících měsících.

Minulý týden proběhl tajný pohřeb v jeho rodné Nitře. Rozloučit se s ním mohla jen jeho nejbližší rodina. Nikdo jiný!
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47