Krampolův "kámoš" slaví narozky!

 Celebrity 
09. dubna 2015 03:35 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jean Paul Belmondo slaví dnes neuvěřitelné 82. narozeniny! Se svým dabérem Jiřím Krampolem v muzeu voskových figurín  Grevin Praha
Patří k symbolům Francie skoro stejně jako Eiffelova věž. Zní to téměř neuvěřitelně a čím je starší, tím je lepší. Filmová legenda, kterého v Česku skvěle daboval Jiří Krampol - Jean Paul Belmondo dnes slaví 82. narozeniny.

Bebel, jak se mu ve Francii něžně přezdívá má dokonce v Praze svou skvěle povedenou sochu. V muzeu voskových figurín stojí mezi dalšími slavnými představitel mnoha komediálních i charakterních rolí. A právě Krampol, kdykoli jde do muzea, se u něj zastaví a i se s ním vyfotí.

"Je to chlapák, je a byl vždycky skvělej. Je mi ctí, že jsem ho mohl dabovat právě já, je to vážně PAN herec," prozradil VIPStory.cz Jiří Krampol.

Belmondo to neměl ale v začátcích lehké. Na konzervatoři mu tehdy nikdo moc šancí nedával, přece jen mladík nedisponoval typicky "hereckým obličejem". Profesoři na jeho adresu trousili uštěpačné poznámky: „ Jak může člověk s takovým ksichtem hrát divadlo?“ Jak se již brzy ukázalo, mohl a navíc výtečně. A co víc. Na toho hocha s "divným ksichtem" se lepila děvčata jako vosy na bonbon.

Jean Paul se nedal a s buldočí zatvrzelostí hrál divadlo a objížděl s ním nejzapadlejší kouty země. Přelom v jeho kariéře nastal v 60. letech, kdy si Belmonda vybral pro svůj film U konce s dechem režisér Jean-Luc Godard. Po úspěchu snímku se herci změnil život od základů. Šel z filmu do filmu a stala se z něj mezinárodní hvězda. Velkých změn doznalo i jeho soukromí. Rozvedl se a nějaký čas žil s Ursulou Andress, Rachel Welch či Jacqueline Bisset. Po druhé se oženil s o třicet let mladší tanečnicí Natty, ale ani druhé manželství nevydrželo.

V sedmdesátých letech začal spolupráci s režisérem Philipem de Broca a světlo světa spatřují komedie Cartouche, Muž z Ria, Muž z Acapulca či Zvíře. Herec proslul nechutí k dublérům a tak sám skákal přes vagóny, hrál si s tygrem a spouštěl se z vrtulníku.

V létě roku 2001 prodělal Belmondo mozkovou příhodu, po které byl dokonce šest dnů v kritickém stavu. Ochrnul na pravou tvář a musel se začít znovu učit mluvit. Filmový veterán se znovu postavil na nohy, i když při chůzi si musí pomáhat hůlkou. V současné době se těší relativně dobrému zdraví, užívá si zaslouženého odpočinku a stáhl se do ústraní. Před pár lety natočil lehce úsměvné, přesto poměrně smutné drama Muž a jeho pes pojednávající o stárnoucím muži, který o všechno a o všechny přišel a jediným přítelem je mu jen jeho pes...

Jean Paul Belmondo byl, je a vždy bude jen jeden. Neodolatelný romantický hrdina, který si dokázal podmanit diváky po celém světě.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím