Herečka Jana Hlaváčová na vozíku?! FOTO uvnitř!

 Celebrity 
27. února 2015 04:59 / redakce
  0
📷
3 fotografie v galerii
Janu Hlaváčovou její nemoc téměř paralizovala...  archiv TV Nova
Legenda českého divadla i filmu, herečka Jana Hlaváčová (75) bojuje už několik let s depresemi a patrně i Parkinsonem. Pohybovat se moc nemůže a mezi lidi příliš nechodí. Občas ji ale diváci přeci jen spatří, a to na vozíku…

Manželka herce Luďka Munzara Jana Hlaváčová musela kvůli své nemoci zrušit všechny aktivity. Nemůže učit na DAMU, nemůže dabovat, brát role v televizi nebo ve filmu. Jediné, co ji drží nad vodou, je maličká role v Divadle na Vinohradech.A fakt, že má milujícího muže, který o ni také pečuje.

„Hraje takovou starou dámu, stárnoucí herečku ve hře Petra Kracíka – To byla moje písnička!,“ řekla jedna z jejích kolegyň z divadla.

Právě tuhle větu, která je totožná s názvem, Hlaváčová na závěr každého představení řekne. A publikum zcela dojme. Hlaváčovou stojí hodně úsilí, aby větu vyslovila, a aby ji bylo slyšet až do zadních řad. O to je to ale neuvěřitelnější, že tato dáma, která prošla desítkami různých rolí je schopna i přes svůj stav stále vystupovat.

„Vždycky ji přivezou do divadla na druhou půlku, lehce nalíčí, oblečou, posadí na ten vozík a ona je pak chvíli na scéně. Ale zaplať bůh, že to je. To ji vážně hrozně moc pomáhá. Jsme rádi, že Jana tohle zvládá,“ dodal další z kolegů.

Jinak Hlaváčová, která už několik let nosí paruku kvůli onemocnění, moc mezi lidi nevychází. Pokud, tak jede na vyšetření. Většinou je doma. Její působení na Vinohradech s kolegy, jako Jana Štěpánková, Dana Kolářová, Gabriela Vránová, Jan Šťastný, Václav Vydra nebo Lilian Malkina, ji opravdu neskutečně pomáhá překonat nelehké chvíle.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47