Nejslavnějšímu českému padouchovi u nohou klečely krásné herečky, režisérky i moderátorky!

 Celebrity 
17. února 2015 04:00 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Limonádový Joe a Kopeckého nezapomenutelný padouch Hogofogo  Youtube
Před devatenácti lety, 16. února zemřel jeden z našich nejpopulárnějších herců Miloš Kopecký. Postavou doktora Štrosmajera v Dietlově seriálu Nemocnice na kraji města si získal obrovskou popularitu, kterou do té doby ve svém hereckém životě nepoznal. Jemu samotnému se tento fakt jevil až nespravedlivý a jak sám říkal, nebýt Dietla, zůstal by do konce svého života padouchem, intrikánem, zloduchem nebo v lepším případě stárnoucím proutníkem.

Nakonec se ženami to Kopecký uměl a nikdy se netajil svojí slabostí pro ženské pohlaví. K jeho milenkám i manželkám patřily známé herečky, baletky, režisérka Věra Chytilová, televizní hlasatelka Anna Wetlinská a mnoho dalších. Kopecký se netajil svojí averzí k žárlivým scénám a se svými milenkami se netajil ani v době, kdy byl ženatý. Hercovou první ženou byla kolegyně Stella Zázvorková. Svazek to byl velmi krátký, ale vzešla z něj dcera Kateřina. Ta bohužel v patnácti letech spáchala demonstrativní sebevraždu.

Kopeckému mnoho lidí zazlívalo účast v protiemigrantském a prorežimním seriálu Československé televize Krok do neznáma, který začátkem osmdesátých let moderoval. Svoji tehdejší „angažovanost“ později odčinil svým projevem na IV. Sjezdu Svazu československých dramatických umělců 5. května 1987 v Praze. Tehdy se stal prvním umělcem v socialistickém Československu, který se odhodlal říci nahlas komunistům v čele strany a státu, aby odešli z funkcí. Stalo se tak už dva a půl roku před pádem režimu, kdy se ještě většina ostatních Čechů a Slováků bála vyjádřit svobodně názor.

Bohužel závěr života tohoto vynikajícího herce moc veselý nebyl. Listopadovou revoluci v roce 1989 prožil v nemocnici, kde byl hospitalizován se zákeřným onemocním žaludku. Kopecký ovšem celý život bojoval s dalším závažným onemocněním, cyklofrenií, tedy určitým druhem maniodepresivní deprese.

Společenské změny pro něj přišly bohužel příliš pozdě. Miloš Kopecký zemřel 16. února 1996 v bohnické psychiatrické léčebně, kam musel být vzhledem ke svému stále zhoršujícímu zdravotnímu stavu nedlouho před svou smrtí převezen.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve