KAUZA: Jak je na tom moderátorka Jana Adámková s maminkou po bouračce?

 Celebrity 
15. února 2015 04:30 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Jana Adámková po děsivé nehodě už rehabilituje, její maminka je však stále v nemocnici archiv TV Nova
Bývalá hvězda Novy, moderátorka Televizních novin Jana Adámková koncem ledna havarovala u jihočeských Horusic. I se svou maminkou, s níž jela do Českých Budějovic na charitativní akci, skončila v nemocnici. Maminka dlouho bojovala o život. Jak jsou na tom teď?

Zatímco Jana Adámková utrpěla tříštivou zlomeninu čéšky, po úspěšně prodělané operaci opustila nemocnici a nyní je v rehabilitačním ústavu, kde cvičí a učí se po výměně kloubu znovu chodit, její maminka z nemocnice stále ještě nevyšla. Její stav je zatím pořád velmi vážný. Přesto změna nastala.

„Maminka Jany Adámkové už u nás neleží. Byla přeložena do jedné z pražských nemocnic. Musela podstoupit další zákrok, tentokrát kardiologického významu. Musel ji být zaveden stent kvůli život ohrožujícímu aneurysma (výduti) aorty,“ prozradila VIP Story. cz jedna z pracovnic českobudějovické nemocnice.

Kromě otoku mozku, poraněných vnitřních orgánů a pohmožděnin, které žena utrpěla, právě aneurysma , které je doslova smrtelně nebezpečné, bylo tím nejhorším, co ohrožovalo její život. Pokud totiž výduť na srdeční tepně, ať už v hrudi či v břiše praskne, naděje na přežití je 1-3 procenta. I potom mohou nastat další komplikace. Proto se lékaři rozhodli k zákroku.

„Při transportu do Prahy byla napojena na umělou plicní ventilaci. Především proto, aby byl stav a oběh pacientky dobře monitorován a ohlídán. Tím, že se stent zavede, eliminuje to hrozbu toho, že by aneurysma prasklo,“ podotkl zdroj ze špitálu.

Výduť na srdeční tepně je operabilní jen velmi zřídka a jde o velmi rizikový zákrok. Byly i případy, kdy pacienti na své přání chtěli výduť odstranit a operaci nepřežili. Matka Jany Adámkové by sice měla být ve vážném, ale nikoli už kritickém stavu, jako těsně po nehodě, kterou policie dál vyšetřuje. Viníkem srážky nebyla moderátorka, ale patrně druhá řidička, potažmo další řidič, který údajně od nehody ujel.
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve