Květa Fialová: Skrývá vážnou nemoc?

 Celebrity 
14. února 2015 09:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Herečka Květa Fialová. Co se s ní opravdu děje?  archiv
Herečka Květa Fialová leží už několikátý den v pražské nemocnici po "přechozeném" infarktu, který ji málem zabil. Problémů se srdcem a oběhovým systémem měla už několik a letos v lednu dokonce krvácela z břišní aorty. Co se ale se slavnou Tornado Lou děje teď. Je za tím vážná nemoc?

Fialová je prý chvílemi dezorientována, neví kde je. Neví to chvílemi ani v nemocnici a ještě před infarktovou příhodou přišla do divadla ABC. Personál byl v šoku, když ji přišli přivítat a ona se zaměstnanců ptala kde je a co tam dělá.

"Když jsme ji odpověděli, že v divadle ABC, poděkovala, otočila se a odešla," řekl jeden z pracovníků.

Jinak působila jedna z nejstarších hereček ale poměrně svěže a usmívala se jako obvykle. To ale ještě nic neznamená. I člověk z Alzheimerovou chorobou může mít z počátku jen krátkodobé výpadky paměti a stavy bezprizornosti. Následně se pak stav může zhoršovat.

Už před časem chvílemi nepříčetný výraz herečky, podle mnohých, někdy až vulgární nadávky v zápalu jejího vyprávění, což potvrzují někteří její známí, mohou být příčinou právě hypoteticky se rozmáhající stařecké demence. Zmatenost a neorientovanost v čase a prostoru by mohla být známkou taky mozkové mrtvice, tu ale Fialová podle všeho neprodělala. Pouze srdečné příhodu.

Podle dcery Zuzany Hášové se její maminka cítí už lépe a ptá se lékařů, kdy bude moct jít domů a zase pracovat. Stav herečky může být ale daleko vážnější, než lze předpokládat. Může jít o počínající fázi?

Její manžel, režisér zábavných pořadů Pavel Háša, který zemřel před šesti lety, s Alzheimerem bojoval čtyři roky. Nakonec byl jeho stav natolik vážný a pro herečku vysilující, že byl v zařízení, které je pro pacienty s touto chorobou specializovaný. Touto chorobou trpěl například i český herec a komik Jiří Císler. Alzheimerova choroba, tedy nadměrné odumírání mozkových buněk se nedá léčit, pouze oddálit.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Trápí vás ztráta pružnosti kůže, dehydratace či akné? Udržet si hezkou pleť vám pomůže inovativní...

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty