Kolik si německý nadsamec Burghard z Komisaře Rexe vydělá natáčením filmu pro Čechy?

 Celebrity 
22. ledna 2015 03:00 / redakce
  0
📷
2 fotografie v galerii
Německý herec Gedeon Burghard si díky roli ve filmu režírovaném českým režisérem Renčem o Lídě Bárové může přijít na mnoho milionů korun.  archiv
Roli snů, z které může vytřískat pořádný balík peněz, získal od českých producentů, asi nejznámější německý herec Gedeon Burghard (46), jenž se proslavil především seriálem Komisař Rex. Urostlý a charismatický herec, o němž se díky jeho postavě a údajně velmi dobře vyvinutým „jistým partiím“ hovoří také jako o nadsamcovi, ztvární totiž hlavní roli ve velkofilmu Filipa Renče o herečce Lídě Bárové.

Partnerkou před kamerou mu má být slovenská kráska Tatiana Pauhofová (32), ale i rakouský kolega Karl Markovics, který si zahraje Goeblese, nebo další známí čeští i slovenští herci. Postavu Gustava Frölicha pak ztvární právě Burghard, který má s českými filmaři už své zkušenosti. Před revolucí na zámku Hluboká natáčel slovensko-německou pohádku Šípková Růženka, po revoluci si pak zahrál v koprodukčním seriálu Náhrdelník s Libuší Šafránkovou v hlavní roli.

Zatímco za roli v populárním rakousko-německém seriálu Komisař Rex, natáčeném ve Vídni si charismatický herec přišel v přepočtu na miliony korun, je otázkou, kolik dostane za velkofilm o Lídě Bárové, české herečce, která kolaborovala za války s Němci. Před časem producenti zveřejnili, že film režírovaný Filipem Renčem má mít rozpočet okolo 80 milionů korun. Ovšem vzhledem k tomu, že bude hvězdně obsazen a němečtí i rakouští herci jsou zvyklí na pětkrát až desetkrát takové honoráře, než jaké se vyplácejí v Česku, je možné, že uváděná částka je jen pro českou část natáčení. Zbytek bude krýt koprodukční produkce.

„Burghard i rakouská hvězda Markovics si mohou přijít řádově na miliony korun. Vůbec bych se nedivil, kdyby si za takovou roli řekli každý o deset milionů. Je to přeci jen náročné téma, stěžejní role a producenti o ně maximálně stáli,“ prozradil znalec z filmového prostředí.

Velkolepý snímek, od něhož si producenti i režisér hodně slibují, a který je pro Renče snem už zhruba patnáct let, se má začít natáčet od letošního jara, nejen v Česku, ale i Rakousku a Německu. Dokonce na nechvalně proslulém Hitlerově Orlím hnízdě nad jezerem Königsee, u bavorského města Berchtesgaden. Lokalitu přitom každoročně navštěvují miliony turistů z celého světa.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty