Otec Dr. House byl ve skutečnosti také lékař. Čerpal právě u něj hrubý doktor své nevybíravé způsoby?

 Celebrity 
19. dubna 2014 05:14 / Jitka Jahodová
  0
📷
1 fotografie v galerii
Hugh Laurie se nejvíc proslavil rolí doktora House Foto: Facebook H. Laurieho
Je lehkou ironií osudu, že otcem britského herce Hugha Laurie alias velmi neortodoxního doktora House, byl skutečný lékař. „Způsob jakým se House chová k lidem je přesný opak toho, jakým lékařem byl můj otec,” řekl herec a hudebník. Podle něj to byl velmi jemný, zdvořilý a obětavý člověk, jemuž se vždy chtěl vyrovnat. To byl prý také jeden z důvodů, proč se v mládí dal na veslování, jelikož jeho otec v tomto sportu získal zlatou medaili na Olympijských hrách v Londýně v roce 1948. Tento fakt se však Laurie o tátovi dozvěděl až poměrně pozdě a ke všemu od matky. „Byl příliš skromný na to, aby se o tom vůbec kdy zmínil,” vysvětlil Hugh.

Herec je ale také úspěšný hudebník. V rozhovoru pro Sunday Morning zavzpomínal, kdy se poprvé zamiloval do blues. „Živě si pamatuju ten pocit, kdy jsem ho z rádia poprvé slyšel. Bylo to jako elektrický šok. Okamžitě jsem věděl, že tohle je hudba, které chci zasvětit celý svůj muzikantský život a možná i celý život jako takový,” řekl Laurie, jenž se díky roli Dr. House stal před třemi lety nejlépe placeným hercem. Ovšem srdce ho stejně táhne k muzice. Na přímý dotaz moderátorky, jak by volil mezi všemi penězi světa a hudbou, odpověděl bez váhání – hudba.

Hugh Laurie je právě na světovém turné a 22. července vystoupí i u nás. Koncert se bude konat v Brně v Kajot aréně a doprovázet ho bude kapela The Copper Bottom Band.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím