Jak před sedmdesátkou vypadá nestorka jazzu v Čechách? Jana Koubková se chystá na cestu kolem světa.

 Celebrity 
18. dubna 2014 05:00 / Jitka Jahodová
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pokřtila nové CD a knihu a dodnes koncertuje s kapelou Foto: Oficiální web / Neoluxor
Říká se jí nestorka jazzového hudebního stylu v České republice. Jana Koubková zpívá od svých šesti let ve sborech, vokálních skupinách i sólově, a přestože jí dnes táhne na sedmdesát, je stále velmi umělecky činná a rovnou vydává dvojCD s trefným názvem Jazz? Oh, yes!, na němž jsou nahrávky z let 1976-2014 a knihu Básně z jazzové dásně. Ta je jakýmsi průřezem zpěvaččina života.

„Než abych psala nějaký životopis, raději jsem to pojala takto. Můj život je hodně pestrý, baví mě hrát si s češtinou, a protože jsem chtěla být spíš novinářkou než zpěvačkou, tak si odjakživa píšu do šuplíku texty, básničky a všelijaké postřehy nebo si vypisuju vše co mě zaujme a inspiruje,” popisuje Koubková své dílo. Knížka je zábavná, pozitivní a každý si v ní prý najde to svoje. Jana za svůj život psala pro různé noviny, dokonce v jednu chvíli pracovala i pro Playboy, ale zdůrazňovala, že tam měla pouze hudební stránku.

A jak to čiperná jazzmanka dělá, že je tak plná života? „Hlídám se. Za prvé dělám takové pochůzky z kopce a do kopce, ráno cvičím. Koukám, kolik toho sním, protože nechci být tlustá. Sama na sebe dávám pozor, a poněvadž se raduju ze života, přírody, knížek... ale taky dělám koncerty, které musím zorganizovat,” odpověděla Koubková vipstory.cz s tím, že nejhorší je pro ni nečinnost.

I když už toho hudebnice s rudými vlasy dokázala nespočítatelně, přeci jen má jeden sen. „Ukládám si penízky a jak to tak vidím, budu je muset co nejdřív vybrat a dopřeju si cestu kolem světa.”
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Tech

Vlastnit či nevlastnit? Auto na „operák“ je dostupnější než kdykoli předtím