Hvězda Jurského parku, Sam Neill, odhalil, že trpěl rakovinou: Těší mě, že jsem naživu, říká

 Celebrity 
30. března 2023 07:11 / Pavla Krejčí
  0
📷
1 fotografie v galerii
Sam Neill zdárně porazil rakovinu Wikimedia Commons / Sean Koo / volný zdroj
Sam Neill, který se proslavil ve filmech Jurský Park, prozradil v nedávném rozhovoru pro The Guardian, že mu byl diagnostikována rakovina. Stalo se tak již při natáčení Jurského světa. Nemoc naštěstí zdárně porazil.

Sam Neill nedávno přišel se šokujícím odhalením - trpěl rakovinou, která ho mohla stát život. Poprvé si všiml zvláštních příznaků, když mu otekly žlázy. Stalo se tak loni v březnu při propagaci filmu Jurského světa: Nadvláda. Po konzultaci s lékařem byl herci diagnostikován angioimunoblastický T-buněčný lymfom, vzácná forma rakoviny krve, uvádí web Deadline.

V rozhovoru pro deník The Guardian Neill prozradil, jak temné chvíle prožíval v následujícím roce po diagnostikování nemoci. Rovněž však přiznal, že byl díky této zkušenosti vděčný za každý den, který prožil, a za své přátele. Nakonec dodal, že je rád, že může být naživu.

Záhy po odhalení nemoci podstoupil chemoterapii, nicméně počáteční léčba začala selhávat. Proto Neill začal s novým chemoterapeutickým lékem. A jak se zdá, zabral, jelikož je prý zdravý, a nemoc ohrožující jeho život tak zdárně porazil. Pro The Guardian však uvedl, že bude lék užívat každý měsíc už po zbytek svého života. To je však malá daň za to, že smí být naživu. Největší touhu bojovat mu prý poskytovaly ty nejběžnější věci. Třeba vědomí, že jeho oblíbený seriál bude mít knižní verzi.

V rozhovoru Neill dále řekl, že nemůže vystát knihy o rakovině, proto chtěl napsat svou, která by podala pohled na boj s rakovinou ze zcela jiného hlediska. Svou nemoc vidí jako „spirálovou nit“, v níž se skrývá jeho příběh. "Nikdy jsem neměl v úmyslu napsat knihu. Ale jak jsem pokračoval a pokračoval v psaní, uvědomil jsem si, že mi to vlastně dává důvod žít a šel jsem spát s tím, že o tom zítra napíšu. Že mám něco, co mě bude bavit,“ řekl. "A tak to byla opravdu záchrana, protože jsem měl něco, čemu jsem se mohl věnovat, když jsem jinak neměl co dělat."

Když se zamyslí nad budoucností, není mu prý jedno, kdy zemře. Chce žít další desetiletí nebo dvě, aby si mohl užívat svůj život a domov. "Postavili jsme všechny tyhle krásné terasy, máme tyhle olivovníky a cypřiše a já chci být u toho, abych to všechno viděl zralé," řekl rostlinách, které vysázel kolem domu. "A mám svá krásná malá vnoučata. Chci je vidět, jak vyrostou."

O svém stavu dokonce promluvil na Instagramu, aby uklidnil své fanoušky. "Jsem naživu a zdráv a jsem v remisi 8 měsíců, což je opravdu dobrý pocit," řekl ve videu, které rozhodně nejednomu sledujícímu ulehčilo na srdci.

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený SamNeillTheProp (@samneilltheprop)

Přejme herci pevné zdraví, svět kinematografie by rozhodně přišel o velkou hvězdu.

Autorský článek, další zdroje: The Guardian, Deadline, Instagram

Témata: Sam Neill, nemoc, rakovina
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve